-
Linux pro zacatecnika?
Ehem, asi se zeptam hodne blbe, tak me hned nekamenujte... Jelikoz byt za debila nikdy nebylo mym hobby, tak bych potreboval poradit, jak se naucit linux rychle a snadno? Jde mi o tohle, mame tady ve skole , kde jsem zacal ucit programko, server co jede na Debianu, a potreboval bych poradit, jak se co nejrychlejc a nejlip naucit zakladni prikazy a vubec neco zakladniho kolem linuxu... Sorrac, jestli to pisu blbe, ale jsem kapku zmaten a nevim kde zacit :)
Pokud nekdo z toho vylevu pochopil, o co mi vlastne jde, tak budu rad, pokud se mi pokusi poradit :) Predem dik! :wink:
-
OMG, let's go stoning mum... :roll: FAQ=>1.polozka (tj 0).
-
No, tak KtK uz svuj obvykly radobychytry post poslal, tak mozna se najde jeste nekdo, kdo treba poradi lip? :wink:
-
radobychytry posty tu fakt nepostuju ja..
nejsem zadnej *NX guru, ale na tom abych se podival aspon do _mistniho_ (kdyz ne do nejakyho fora, ktery se linuxem zabyva primarne) FAQu, na to mi jeste mentalni kapacita staci.. Kdybys to udelal taky, mozna by ses dostal trochu dal.
-
-
D_a_v_i_d: mel jsi zustat na FELu a vzit si predmet Unix...ne ty jsi zdrhl na strojarinu tak nam do IT nefusuj... :roll: ;D :lol:
jinak google google google, to se rychle nenaucis ti garantuju. chudak server.
-
2Marty : Dik za ten druhy odkaz odspodu, zrovna jsem totiz premyslel, jakou distribuci pro prvotni seznameni zvolit, takze me pomohl hned prvni odstavecek :wink:
2KtK : Mozna jsem to s reakci kapku prepiskl, nechci se hadat, nicmene v posledni dobe mi drtiva vetsina tvych odpovedi na posty temer libovolneho uzivatele prisla v podobnem duchu ;D
A nakonec muj oblibenec :)
2Airwolf : Tohle je ukazka naprosto OT prispevku :wink: Moje studijni zamery a uspechy nech laskave me. Stejne tak bych tady mohl rozebirat, pokolikaty ty uz delas zakladni etapu... To by bylo, aby ses uz konecne neco nenaucil, kdyz uz jses na tom FELu snad potreti :wink: A zas tolik toho neumis, nemysli si :)
-
to FAQ co tady máme v týhle sekci je asi fakt nejvymakanější ze všech sekcí, obsahuje to desítky odkazů na mnoho dalších zdrojů informací, podle mě byla KTKovo post rozumný. Spousta lidí tě odkáže na dokumentační projekt, ten je ale podle mě dost na nic - to nejen kvůli stáří, ale i kvůli zpracování. Je sice pěkné , že se dovíš plno příkazů, ale nedovíš se to nejdůležitější JAK TO VLASNTNĚ FUNGUJE - na to ti doporučím Gentoo Handbook - mám ho vytisklej a nelituju - (tisknout LDP bych litoval :-) ) k mdk se si stáhni taky ten manuál - myslím , že tam začátečník najde hodně informací do začátku - dál abclinuxu.cz - je tam forum.... a pak ten google
2 marty : jo je to o hledání informací - hlavně v pozdějších fázích , ale ze začátku se hodí trochu nakopnout na rozjezd
2 Airwolf http://expiredpassport.com/emoticons/0510.gif
-
2Erda : No kua diky, na Gentoo Handbook mrknu, protoze to je presne to , co potrebuju zjistit, jak to facha "pod podvrchem", protoze bez toho IMHO nemam sanci se to nikdy moc poradne naucit... Jinak na abclinuxu uz jsem vcera dosurfoval SAM (dobrej zacatek k samostatnymu vyhledavani info, ze? ;D )