Tieto dve pamete v dual chanell v prime95 hlasi chybu. Je to tym ze nie su rovnake? Kupoval som ich po jednom s odstupom jedneho mesiaca ako rovnake pamete (moja chyba :-().
http://bencur.ditec.sk/kingmax.jpg
Printable View
Tieto dve pamete v dual chanell v prime95 hlasi chybu. Je to tym ze nie su rovnake? Kupoval som ich po jednom s odstupom jedneho mesiaca ako rovnake pamete (moja chyba :-().
http://bencur.ditec.sk/kingmax.jpg
Zkus ty pameti otestovat Gold Memory nebo Memtestem nejlepe kazdou zvlast, z toho obrazku bohuzel neni videt co je napsano na cipech na tom hornim (starsim) modulu, ale predpokladam ze ty chipy maji stejne oznaceni
bohuzel nemam zkusenost s DDR400 ale mel sem pred casem dve DDR 333 Kingmax od Pirse (tusim ze mu v dualu nejely na 200), mely rozdilne PCB (oboji byly BGA, pouze starsi PCB melo trochu vetsi chipy) a i kdyz singl obe zvladaly 200 pri tusim 2.5-2-2-5, tak bohuzel starsi PCB na tuto frekvenci potrebovalo trochu vyssi Vmem (tusim 2.9V) pricemz ta s novejsim PCB uz mi pri Vmem nad 2.8V hazela chyby
nevim pri jake frekvenci a Vmem jedes, ale pokud jsi si jisty ze jsou ty chyby Prime zapricinene RAM tak to rozdilne PCB opravdu muze byt tvuj problem
Sory, ale co je to PCB.To je nieco s napatim?
Oznacenie chipov je rovnake, idem na 400MHz.
PCB=Printed Circuit Board - cize plosakCitace:
Původně odeslal ihilop
Tak som otestoval obidve pamate, samostatne aj spolu...GoldMemory mi hlasi chyby pri starsiom module (na obr. horny). To iste je aj pri pouziti MemTest. Teda jednoznacne chybny kus. ;D Skusim to vyreklamovat, len neviem ci mi to uznaju. Mozem udat ako dokaz chyby report zo softu (memtest, goldmemory)?
no ukázat jim to můžeš ale oni tě stím taky můžou poslat do... že ... zkus to a uvidíš
ked to v ich doske pojde tak si nahrany, ako som bol ja :?Citace:
Původně odeslal ihilop
Dnes tam idem, som zvedavi. Je to f. LEVI.skCitace:
Původně odeslal MK2
Nejlepší bude, když jim řekneš, že s tou pamětí ti počítač nepravidelně mrzne a padá do BSOD. Právě slůvko nepravidelně je pro mnohé servisáky nebo reklamační techniky povel, aby se s tím netestovali a rovnou to vzali do reklamace. Reportem z memtestu je jen utvrdíš v tom, že je to oprávněná reklamace.Citace:
Původně odeslal ihilop
Tak som to tam odniesol, a ze do dvoch tyzdnov mi daju vediet (LEVI.CZ@SK) ??? .
Neuveritelne, dali mi novu pamet :-)
Reklamaciu mi uznali :lol: :lol: :lol:
;D aj zazraky sa deju, congratulations 8-)Citace:
Původně odeslal ihilop
A jak jedou v dualu??
Idu v duale uplne bez problemov. Len OC nie moc slavne max 215MHz, ale to sa ani od tychto pameti necaka :?:Citace:
Původně odeslal falcon
Kingmax (ne hardcore moduly) umeji pouze "nizke" OC pres FSB .... :-)
Vseobecne.
nizke? za cenu o stovku vyssi nez noname je OC z 400 na 430 dobry ne??