Reklamace zbozi koupeneho 2002
U CC jsem cca 20.12.02 koupil MB ( Epox 8k9a2+), bohuzel deska odesla do vecnych lovist a dal sem ji k reklamaci 14.12.04 - desku nestihli vyridit a bylo mi po me emailove urgenci co s reklamaci nabidnuta jina deska - ovsem neodpovidajicich kvalit vzhledem k puvodni MB. Na zarucaku je zaruka 2 roky - v roce 02 platila zaruka 6mesicu s prodlouzeni na dva roky. V pripade ze by existovala v jejich soucasnem ceniku ekv. nahrada (6x PCI, 8x IDE, 2xsata + odpovidajici kvalita zpracovani desky) tak by nebylo o cem a bez kecu bych ji vzal, jenze deska techto parametru se jaksi uz nedela a neprodava coz me pekne s***, ale co uz. V CC predpokladam ochotu k dohodnu ti se - nabizeji at si neco vyberu (nejakou MB sA). Pokud by se rozsirena zarucni doba mela ridit jejich radem v dobe koupe, prosim, ale to sem tenkrat necet a pochybuju ze se dostanu k zneni tehdy aktualnimu (zaroven pochybuju ze tam podobny pripad byl radne osetren) ...
No, co po nich muzu chtit? Penize asi ne, muzu chtit HW v cene desky? Do OZ z r 2002 jsem nakouknul a pisou tam o tomdle kulovy.
Tak este sem si precet na spotrebitel.cz odstavec o soucasne rozsirene zaruce - pokud neni uvedeno jinak tak se to ridi dle zakonne zaruky. Platilo todle i pro veci pred 03 ?
P.S.: Pokad sem tu neco prehlid tak se omlouvam, ale snazil sem se ;)