může mít násobič vliv na propustnost paměti? Protože při násobiči 11 mam propustnost asi o 500mb/s menší při čtení v aide a sandře než třeba při 5,5. FSB je pořád 200. Docela nechápu
:eek:
Printable View
může mít násobič vliv na propustnost paměti? Protože při násobiči 11 mam propustnost asi o 500mb/s menší při čtení v aide a sandře než třeba při 5,5. FSB je pořád 200. Docela nechápu
:eek:
To je naka blbost ??? mne to delavykyvy +-50MB/s ... v PC markoch to bylo znat, ze zvysenou frekvenci cpu a rovnakou fsb bylo memory skore vyssi ...ale jinak ne.
no nasobic vicemene nema vliv na propoustnost pameti. protoze tam jde hlavne o fsb. nicmene ten procesor ty data musi nejak zpracovavat. tudiz by pri vetsim nasobici mela byt propustnost nepatrne vetsi.
tady bych videl problem nekde jinde ( napriklad zdroj, spatne nastaveni atd ).
jinak ted nedavno jsem sem hazel linky z pctuningu ( hledej ) ohledne nastaveni pameti. tak si tam o tom neco precti.
je to divný, protože se stejnym cpu (barton 2500+, superlock) a ramkama sem měl na jinej desce s jinym zdrojem podobně podezřele nízkej výkon. No mě to celkem netrápí, stejně jedu přes cpumsr na jinym násobiči, ale přijde mi to hooodně zvláštní :roll:
mno kdysy glassman zkousel ¨propustnost svejch bh6 a prisel na to co ja.
ja mam pri 7.5 x 200 cca 2300/xxxx a pri 10.5 x 200 mam cca 2800/xxxx je tam celkem velkej rozdil !!! ted toho moc nenamerim /shorela mi zase iiyama/ ale mam to napsany na papire.
pak sem to teda posteloval a mam pri 10x210 cca 3100/2900-2800
tady bude jiny problem spis hw razu. neprehriva se ti moc cpu? nemas spatny zdroj?
zdroj mam novej-chill 400w což by mělo bohatě stačit, teplotu mam max 55.
na mym Abitu s modded biosem maji pulkovy nasobice(11,5;10,5; ...atd) vetsi propustnost asi o +-150MB
taky to nechapu