:roll:
Podle dokumentace 440BX snese pIII do 450MHz, nicméně bych tam potřeboval dostat 550 MHz. Sdělte mi, prosím, názor jestli to pojede bez zásahů nebo co to bude chtít, případně jestli to nikdy nepojede..
Díky
Printable View
:roll:
Podle dokumentace 440BX snese pIII do 450MHz, nicméně bych tam potřeboval dostat 550 MHz. Sdělte mi, prosím, názor jestli to pojede bez zásahů nebo co to bude chtít, případně jestli to nikdy nepojede..
Díky
no ja na bx 440 provozoval P III 1000 @ 1333
:)
spise zalezi co mas za vyrobce a typ desky
ja mel P2b a Be6II
neznam BXko, ktery by po eventuelnim flashi BIOSu nezvladlo P II na 550, muzes byt klidny.
jak rikam, maximalne by to chtelo novej BIOS
Je to přímo od intelu, ale jde právě o to, že mám desku a k tomu ten procesor, ale spolu nikdy ještě nepracovali a sterý procesor, co na tom by, tak jsem prodal a tudíž bych nutně potřeboval vědět, jaká je šance, že se to prostě nerozeběhne, když to nepoběží na 100% nevadí, zlusím tam dát jinej BIOS a pak by se vidělo, ale co dělat, když se to prostě neroztočí....
podivej, me behaly na Aopenu AX6BC ( BX chipset ) 2 celery 600@927, 900@1150. pritom deska mela oficialni strop u P II 450. Kluci tu provozuji i tualatiny na BXku... nemej strach.
Ako hovori BRUCEF - zavisi hlavne od toho, aku presne dosku mas...
Nahoď název desky. NEbo aspoň ten kód biosu dole při postu...
Je to Intel SE440BX, abych pravdu řekl, tak typ BIOSu si nepamatuju a teď to ještě neběží....
SE440BX? Tak to mas problem... Podla http://www.intel.com/support/motherb...BX/se_proc.htm je 450MHz max. S najnovsim BIOSom mozes skusit 550ku. Ale pocitaj s tym ze to nemusi fungovat - Intel casto robi BIOSy naschval tak aby nove CPU nesli :evil:
2 Rainbow: kdyz se podivas na specifikace skoro kazde BX desky, tak ma omezeni do P II 450... je ale pravda, ze desky primo od Intelu neni to pravy orechovy. Ale celkove bych se toho prilis nebal... novy bios rulezZz
nezbyva mi nic jineho nez sem hodit tento link:
http://www.overclocking.cz/readers/neo/celeron533a.html
je to celer 533a @ 800MHz na Intel Settle 440BX ;) tak ze to jde!
Ked to niekto skusal tak dobre. Lebo dosky od Intelu su zname tym ze tam nechodia novsie CPU ktore by tam chodit mali (napr. AMD K6-2 v TC430HX).
ja nevim, ale HXko podporovalo dualni napajeni???
Napajanie nie je zalezitostou chipsetu ale dosky.
TC430HX urcite dualne napajanie podporuje lebo ju mal PiT a mal na tom Pentium MMX.
Tak tak.
A podtaktovat islo, ale pretaktovat nie :/ :)
Když tak koukám, tak bych docela rád věděl, zda-li se nedá dát do mé desky také nějaký nadupanější procesor. ;D Myslel jsem totiž, že nejvíce záleží kolik má deska max. multiaplikátor. Tady jsou specifikace: FIC VB-601, 440BX, 5xPCI, 2xISA, 1xAGP. Dejte vědět. Kdybych tam nějak nacpal TUALATINA, bylo by to SUPER!!!!! 8-) 8-) 8-)
no, pokud ti tam jede coopermine, tak by tam mel jet i Tulen a takovej Tulen 1400 @ 16XX by uz asi udelal dost...
Mel jsem SE440BX v druhy sestave, ale jen s PIII450, takze nevim, kde je strop. Ale ta deska nestala za nic. V biose zadne nastaveni (pameti, procesor,napajeni,..). Proste vse pro 100% stabilitu od Intelu :-) Vymenil jsem ji radci za Rajce.