Zdravim, kteri vyrobci delaji DVD vypalovacky s podporou DVD-RAM? O LG vim. Nehodlam platit Plextora a podobne luxusni zbytecnosti (pro mne zbytecnosti...), chci neco "dnesniho" - 16x DVD paleni, dvojvrstve paleni atd.
Printable View
Zdravim, kteri vyrobci delaji DVD vypalovacky s podporou DVD-RAM? O LG vim. Nehodlam platit Plextora a podobne luxusni zbytecnosti (pro mne zbytecnosti...), chci neco "dnesniho" - 16x DVD paleni, dvojvrstve paleni atd.
Obávám se, že u nás koupíš jenom LG. Myslím, že podporu DVD RAM má i panasonic, ale ten se u nás nevyskytuje...
Co se týče zápisu, tak kromě LG vyrábí -RAM mechaniky jen Panasonic a od těch zmíněné "dnešní" parametry teda zrovna nečekej. A jak psal Kema, o jejich dostupnosti si nech taky zdát. Jinak Panasonic dělá jeden -RAM rekordér pro Plextor, ale to je jen 8x...
Co se týče čtení, tak -RAM podporují Pioneery a Toshiba 5272, 5372.
Tuhle odpoved jsem ocekaval. Potrebuju i zapisovat a radsi bych psal na -RAM, nez na +-RW kvuli spolehlivosti a trvanlivosti dat.
Co jsem dnes nacetl to vypada, ze 16x zapis je hudbou budoucnosti, protoze jednak neni na co zapisovat a navic kvalita zapisu kulha na vsechny ctyri a podobna situace je i u DL (lepsi kvalita, drazsi media...), ale neberte to za ty prachy....
Diky.
Takže ti zbývá LG, pokud ti můžu z vlastní zkušenosti doporučit, ber nejraděj LG 4120 (jestli seženeš), možná se dá sehnat exterka 5120, jinak 4160, neber 4163, ta je zatím hodně špatná.
4120 doporucuji taktez / 9.4 GB RAM neni k zahozeni.... /Citace:
Původně odeslal Kema