Koupil jsem si novou AGP grafiku Radeon 9550 Gigabyte a nemohu rozjet comp. Ihned po zapnutí 8x pípne a stojí. Ani netestuje hard. V ceníku je u této karty pouze AGP 8x a moje deska K7s5a umí AGP pouze 4x. Je možné, že tyto grafiky neumí AGP 4x ?
Printable View
Koupil jsem si novou AGP grafiku Radeon 9550 Gigabyte a nemohu rozjet comp. Ihned po zapnutí 8x pípne a stojí. Ani netestuje hard. V ceníku je u této karty pouze AGP 8x a moje deska K7s5a umí AGP pouze 4x. Je možné, že tyto grafiky neumí AGP 4x ?
AGP 8X je plne kompatibilni s AGP 4x a myslim, ze i AGP 2x
S AGP 2x ne, protože je stavěný na větší napětí,který by tu kartu odpálilo.Ale spíš to vypadá na nekompatibilitu desky a grafiky.V manuálu by mohlo bejt co znamená to pípání,tak se podle toho zařiď.Citace:
Původně odeslal Buddha
Pípaní znamená Display memory REad/Write test failure.Citace:
Původně odeslal Exp
pomerne dlouho jsem provozoval GK s AGP 8x na fosne kompatibilni s AGP 1x, 2x, 4xCitace:
Původně odeslal Exp
Ale mas pravdu, fosny s AGP 8x jsou kompatibilni jen s AGP 8x/4x grafarnama
Tak to je pekna blbost....Citace:
Původně odeslal Buddha
Fosny s AGP 8X jsou zpetne kompatibilni se vsema AGP 1/2/4 grafarnama
narozdil GK s AGP 8x potrebuje desku min s AGP4x
Ale kazdopadne je to deskou(nekompatibilitou)... :arrow: urcite, jelikoz pred tydnem si kamos koupil HIS Excalibur 9550 a neumel ji rozjet na AOpen AX4T II(P4) s rimm pametovyma slotama a u znameho na jeste starsi desce ji rozjel bez problemu :wink:
plácáš nesmysly... prvně se podívej pořádně po specifikaci AGP a pak něco vykládej.... Nápovědu máš ve FAQCitace:
Původně odeslal MiniMeM
mj, K7S5A má tuším AGP universal, měla by tam jít jakákoliv grafika.Asi to bude nějaká nekompatibilita.
To chces rict, ze do desky s podporou AGP8x nestrcis GK s AGP2x ???Citace:
Původně odeslal herma
Aha a jaktoze to jede... a ajktoze jde v biosu nastavit AGP AUTO/1x/2x/4x/8x
To je tym, ze tie 8x, 4x, atd.. v konecnom dosledku vobec nie su zaujimave. Nie z hladiska kompatibility. "Rychlost" je spatne kompatibilna. Signalling voltages uz nie. Tieto dva linky su z FAQu:
http://www.ertyu.org/~steven_nikkel/...atibility.html
http://www.ati.com/support/faq/agpchart.html
Priznavam i svou chybu, je tam vice verzi... ale je blbost, ze desky do desky s AGP 8x nemuzes strcit GK s AGP2x
...ale k tematu
Tak zkus falshnout novy bios na MB, kdyz nepomuze, zkus zajit do shopu a vymenit grafiku za jinou(vyrobce)... a uvidis
Uff, takze este raz... ak je ta karta 3.3V a doska 1.5V, tak to tam dokonca ani fyzicky nestrcis, lebo slot je inak keyed ako konektor karty.Citace:
Původně odeslal MiniMeM
Na www.ecs.com.tw ji ani nemaji :?
Edit:
Ale mela by mit AGP8x viz:
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc...tml?dstart=200
...jsou tam uvedene i problemy, mozna ze tam najdes ten svuj...
Ja vííím :roll: , ale taky neni pravda, ze ji tam, vubec nestrcis - AGP3.0 UNIVERSAL... to jsem chtel podotknout...Citace:
Původně odeslal sisi
Az nato, ze si to nikde inde nepodotkol. Pisal si len o samom "AGP 8x". Bez ziadnych dodatocnych podmienok.
Citace:
Původně odeslal MiniMeM
Citace:
To chces rict, ze do desky s podporou AGP8x nestrcis GK s AGP2x ???
Keby sa niekto orientoval podla tychto rad, tak by mohol byt nasledne hodne sklamany, ze si tu staru kartu do zanovnej MB vazne nestrci... To len aby bolo jasne, preco po tom tak "idem" - nechceme tu predsa balamutit ludi, ze?Citace:
ale je blbost, ze desky do desky s AGP 8x nemuzes strcit GK s AGP2x
To nechcem, tak to premaz :roll: at je nebalamutime...Citace:
Původně odeslal sisi
EDIT: ale taky neni vyslovna pravda tato veta...
Budha napsal....
Ale mas pravdu, fosny s AGP 8x jsou kompatibilni jen s AGP 8x/4x grafarnama
Dal jsem do desky grafiku s AGP 4x a systém najel. Jšem jsem se zeptat do prodejny a tam mi řekl, že grafika AGP 8x je vždy kompatibilní s AGP4x. Problém bude zřejmě s napětím na AGP. Ať flešnu nový bios a když nepomůže ať to přinesu, že tu grafiku vyzkouší na svojí mašině a pokud nebude vadná tak mi vrátí prachy. Flašnu to a uvidím.
Pripadne bych jeste zkusil na v biosu manualne nastavit AGP 4x nebo 8x jestli to nepomuze, ale kamos to resil pred tim tydnem a nic nevyresil, nakonec kupuje novou desku... Tak kdyz ti vrati prachy, tak to mas OK.Citace:
Původně odeslal Vladimír Mahr
2 Vladimír Mahr: a zdroj máš vpohodě?
2 MiniMeM: jsem rád že si pochpil co je to AGP Universal :D
Cisto teoreticky po stranke AGP kompatibility by si nemal mat ziadne problemy.Citace:
Nevím cos tím chtěl říct?Kompatibilní je AGP 4x/8x,takže do toho spadala i tvoje deska ne?Tvoje grafika byla AGP 8x/4x a deska 4x taky podporovala,takže nemohl bejt žádnej problém co se týče agp...Rozdíl by byl kdybys měl desku která by podporovala agp 1x/2x,ale myslim že tohle je tu už vysvětlený,tak dost otCitace:
Původně odeslal Buddha
Flešnul jsem BIOS a nepomohlo, jdu s grafikou na prodejnu k nim vyzkoušet. Co když to je kus co zrovna nejede. Náhoda je vůl a já to nemám kde vyzkoušet.
Ja jsem s tim nikdy problem nemel... :evil:Citace:
Původně odeslal herma
Grafika s touto deskou je PLNE kompatibilni ....:-)))Citace:
Skoda, ze ji nemuzes vyzkouset jinde tu grafiku, ale asi bude KO ....
Grafiku jsem vzal do prodejny k vyzkoušení a zasunul ji do svojí desky a jede mu. Chyba musí být v mojí desce. Sháním novou.
Hmm ??? Ta deska je mrtva ??? Takze tobe tam nefunguje ani jina grafika ? Tos to prve nezkontroloval ? :eek: