P4 2,4 Ghz 512 ddr 333 mhz
sis 648 MAX MSI deska
nejak se nedari to taktnout nejak slusne, poradte.. :o((
??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
Printable View
P4 2,4 Ghz 512 ddr 333 mhz
sis 648 MAX MSI deska
nejak se nedari to taktnout nejak slusne, poradte.. :o((
??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
napis aspon kam si se dostal a pri jakym nastaveni
Dovodov moze byt cely rad bez podrobneho popisu vsetkych casti a ciastkovych vysledkov ti nikto moc nepomoze ale najskor to bude proc ale to je len moj typ lebo niektore 2,4 nedostanes nad 2,8 a niektore bezia vyrazne nad 3 takze je to aj vec stastia na kus
Já jsem se dostal jen na 2.7Ghz při rozumné (a bezpečné voltáži). Víc z něho nedostanu bez překročení 1.6V, což se mi nechce. Chce to opravdu mís štěstí na kus.
PS. Malej dotaz k ASUSu P4PE. Nějak mi blbne napětí - když nastavim 1.525V v BIOSu, tak mi PCProbe, Sandra a ost. ukazují docela velké výkyvy napětí 1.56-1.6V, což se mi moc nelíbí (při nastavení 1.525V!!) a nevim čemu mam věřit.
Těm prográmkům, které ti to VCore ukazují, můžeš věřit, zvlášť když jich víc najednou ukazuje stejné hodnoty. Těžko by se dalo věřit, že několik software na indikaci má stejnou chybu ... ;)Citace:
Původně odeslal Jamar
Mě to taky lítá a u Asus desek to většinou dává o trochu šťávy navíc,než si sám nastavíš,dělá mi to tady i v práci na Asus P4S333-M.Citace:
Původně odeslal Jamar
U mna je to rovnake pri default 1.5V mi to skace 1.52-1.55 ale pri hrani take ho Jedi II mi to ukazovalo 1.48 (zaujimave ze pocas celeho hrania jedi II sa napätie ani nehlo z tejto hodnoty, skusal som to viac krat a stale to iste).Citace:
Původně odeslal Jamar
PS. Mate do dosky zapojeny len ATX12V alebo EZ-PLUG a ATX12V spolu.
No me to Epox dela presne naopak, dava mi o 0.025V min nez nastavim ;D A ukazujou to jak diagnosticky programky, tak i diagnostak v biosu :)
BTW: Myslim, ze vsechny ty programky to odecitaj z udaju prave z biosu, takze je docela jasny, ze budou ukazovat stejny hodnoty ;D
Aby som aj ja pridal moj MSI dava menej ako nastavim zhruba o 0,25-0,5V suvisi o s tim aku hodnotu ma vstupne napetie zdroja na 12V u mna 11,6V a tiez na konkretnej urovni hodnot diskretnych prvkov v pulznom zdroji VCore na doske vplyv na namerane hodnoty moza a samozrejme aj ma cidlo napetia ale jeho presnost byva zvycajne lepsia ako 0,05V takze nie je to nic zvlastne ale smerodajne je namerane napetie nie jeho nastavena hodnota
Moje MSIčko dáva něco kolem 0.3V míň. Některý serie u 2.4B jsou dobrý na taktění, některý ne.
Nebyl to preklep??Citace:
Původně odeslal Mil17
Kuba: jo o nulu 0.03V
Mezi nami P4 pri zatazi ma kvoli prehrievaniu implementovanu prudovu spetnu vezbu takze pri zatazi klesa napetie takze to bolo skor tym.Citace:
Původně odeslal Ondrejc