mizici firmware z OVISLINK WL-1120AP
Zdravim
Mam doma tohle AP, a muje nazory na nej se dost lisej.Treba tejden chodi uplne perfektne, je super citlivej na signal a vubec.
No ale uz se mi asi trikrat stalo ze jsou najednou pingy 2000 - 4000ms a to i kdyz pinkam jen na ovise.Pak mi nepomuze ani restart.Proste musim silene dlouho pockat az se mi nacte administracni stranka z AP a flashnout tam novej firmware.
Problem je ale v tom, ze ten firmware si po nejake dobe sam zmizi a je tam zase ten puvodni.
Sem si myslel, ze pokud tam jednou nahraju firmware, tak tam proste bude i kdybych AP treba resetoval.
nebo se pletu?
Je to vada, nebo je to normalni?
dik za rady
Re: mizici firmware z OVISLINK WL-1120AP
Citace:
Původně odeslal Maxim
Sem si myslel, ze pokud tam jednou nahraju firmware, tak tam proste bude i kdybych AP treba resetoval.
nebo se pletu?
Je to vada, nebo je to normalni?
normální to není, já bych to viděl na reklamaci
Citace:
Původně odeslal Maxim
Problem je ale v tom, ze ten firmware si po nejake dobe sam zmizi a je tam zase ten puvodni.
To je blbost. Keby zmizol firmware, tak to nebude fungovat vobec...
Dobrý den, potřeboval bych poradit nedaří se mi reset. Pořád mám stejné připojení, tudíž se ani nemůžu dostat na stránku http://192.168.100.252
Děkuji moc za odpověď, protože už nevím co s tím a chtěl bych vyzkoušet jiného poskytovatele připojení.
odpověď ala IT Crowd - zkoušels to vypnout a znova zapnout? to vyvolá vypnutí a následovny spuštění
ano vypnout i zapnout i reset jsem držel více jak dvacet sekund a stejně se to neresetuje.
když držíš tlačítko reset tak dlouho, resetuje se všechno do továrního nastavení a musíš si to přenastavit podle tvého ISP... pokud ti to zařízení přidělovalo IP adresu, musíš si zatím nějakou přiřadit ručně, dostat se do konfigurace a nastavit vše dle potřeby. všechno se dočteš k manuálu + informace skrz připojení k netu ve smlouvě s ISP
jenže pokud držím tlačítko reset tak dlouho a najedu na internet tak by v tu chvíli přece neměl jít a mě najíždí normálně a v nastavení připojení je pořád můj poskytovatel. Jakoby k žádnému resetu vůbec nedošlo.
Dobrý den, tak už se mi podařilo přístroj resetovat, přepsal jsem ip: 192.168.100.100 Masku sítě: 255.255.255.0.
Když potom zadám internetovou adresu http//192.168.100.252 tak by mi mělo najet rozhraní pro nastavení OvisLinku, bohužel se nic nestane. Žádná stránka z nastavením se neobjeví. Nevíte co s tím? Prosím.
v manuálu si najdi, na kterou IP se máš připojit. nastav svoje připojení k síti na PC takhle:
IP adresa: 192.168.100.100
maska: 255.255.255.0
brána: IP adresa toho AP (192.168.100.252 ?)
potom by ses měl dostat do konfigurace
Bohužel, vše jsem dal podle manuálu (ip adresu, masku i výchozí brány a prostě nic.)
Vše nastavím, tak jak bych měl, ale chyba je v tom, že mi nenajede ta úvodní obrazovka konfigurace AP. Ta by měla najet, i když ji zadám při současném nastavení.
Jde Vám najet na tuto stránku? http://192.168.100.252
Citace:
Původně odeslal
Roniel
Rozhodne nejde, jelikoz je to IP adresa vnitrni site, takze my se na ni zvenku vubec nedostaneme...
adresy začínající na 192.168.xxx.xxx jsou ze soukromého rozsahu, nikdo z netu se na to nedostane. někdo ty zevnitř ze sítě.
Tak pak už nevím, proč mi do toho nejde najet.
:(