Resim dilema...mam si tuto kartu nechat nebo ji mam vymenit za GF4ti?
co je lepsi?sla me nataktovat na 420/470.
Printable View
Resim dilema...mam si tuto kartu nechat nebo ji mam vymenit za GF4ti?
co je lepsi?sla me nataktovat na 420/470.
Nech si Radeona, ma spoustu vyhod, podpora directu 9, a na tom taktu jak si ji mel pri OC, tak je plnohodnotna 9600 PRO coz je dost slusny, GF4ti je sic rychla karta ale uz je zastarala
ja by som mal dilemu priplatit ci nepriplatit na Gecube 9550 infinity, ale zase je dost draha :? to uz clovek moze zvazit aj Sapphire 9600pro s taktami 400/600@XT a mas delo.Citace:
Původně odeslal crazyape
ale Infinity ma v zaklade ma 470/650(urcite si to tu cital) a ta pamet robi dost, ide taktnut 500minimalne jadro a 720-780 pamete, podla stastia, rozdiel cca 20percent vo vykone narast proti tej co mas :wink:
no byla by to tahle http://www.msi.com.tw/program/produc...il.php?UID=321
zajimal by me real vykon oproti tomu rdeonovy...hodne lidi rika ze sou supr
Citace:
Původně odeslal crazyape
pocuj ja som tu kartu vlastnil, ma ju aj frajerkyn brat, a je to sunka jak byk v novych hrach, radeon9550 je bud rovnako rychly v novych hrach alebo Lepsi o 40percent, minimalne pixel shadery 2.0 mozes zapat, a na gf4ti to bude vyzerat jak z doby kamennej na shaderoch 1.1, no fujtajbl.
Naco ti je ze staru hru rozbeha gf4ti4200 pretaktena na 4600 , na 120fps a radeon9550 na 100fps, ked v novej hre nebudes mat polovicu efektov a pobezi to 40fps na radeon9550, a 28fps na gf4ti, takze sa s kludnym svedomim na gf4ti vykasli, v kazdom pripade, ma horsi dokonca aj obraz 2d ak sa nemylim, a nema ani podporu hardwarovej akceleracie videa na takej urovni ako ma 9550ka, skratka neni o com :wink:
Never vsetkemu co pocujes o gf4ti uz je to mrtva platforma, a za rok nespustis na tom nove hry vobec, budu mat poziadavku DirectX 9.0 hardware a hotovka, to sa stav o co chces 8-)
2MK2: Nevím, kde na to chodíš....Souhlasím sice s PS2.0...na gf4ti opravdu nebudeš mít takové efekty jako na R9550 (např. v Halfu2 to jde poznat). Ale jinak je gf4ti stále rychlejší než R9550 (pokud nezapnu FSAA, AF, na které nebyly starší karty moc dělané). Podívej se např. na testy na pctuningu a podobně...gf4ti je srovnatelná s FX5700 a R9600Pro. Takže rozdíl 45 : 28fps je zcela nemístný ;) Když karta ty efekty nezobrazí, tak právě asi nebude pomalejší, když to vezmeme v nových hrách :) gf4ti má dost velký hrubý výkon. Měl jsem možnost nedávno porovnat R9600Pro Advantage a svůj Asus GF4Ti 4400 128MB...no a zůstal jsem u gf4 ;) Až budou takové hry, kde GF4ti vůbec nepůjde kvůli chybějící DX9 podpoře, tak R9550/R9600 budou tak slabé, že i když to třeba půjde spustit, tak to nepůjde hrát...takže takové srovnání je taky k ničemu. Už teď není R9550 žádný zázrak,...stejně tak jako GF4Ti.
2crazyape: Ad. výměna nebo ne....asi bych neměnil...zas tak velký rozdíl to není...spíše kdybys to mohl zkusit. Ale v dnešních hrách jsou obě karty slabé. To raději přidat nějaké peníze a koupit něco více silnějšího než je úroveň kolem R9600Pro/FX5700 ---> R9700, R9800, FX5900...
nuz ako myslis, ja som svoj nazor povedal, aj ty svoj, videl som svoje na gf4ti a stacilo :wink:Citace:
Původně odeslal Anduril
Idealne by bolo, keby chalan pozical od nejakeho znameho tu GF4 a spravil si vlasny obraz o tom co sa oplati a co nie. Ja by som nemenil ...
taky posledni dobou premyslim o gf4200 - nejake pekne taktovatelne.. hlavne kuli pareni s 3d brylema (kua skoda ze to ati nema) .. jen nevim jesi radsi nepockat, nenasetrit a nekoupit pak nejakou novejsi co zas vydrzi nejakej ten patek (treba 6600)
cli asi si necham toho Radona podle toho co pisete..diky!
Nevíte někdo jestli funguje bios z R9600 na R9550? :?
Ano, pozri tu:Citace:
Původně odeslal sidvicious
http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/107