Poraďte prosím? Pokud možno pro AMD AthlonXP.
Printable View
Poraďte prosím? Pokud možno pro AMD AthlonXP.
Zkus daat v Sandre 02 test Burn-up a tam si muzes vybrat co chces otestovat - otestuje ti to stabilitu celyho kompa a nebo si muzes vybrat jen CPU a kdyz to das tak 5x nebo 10x tak uvidis jestli ti to spadne nebo ne a o kolik ti vyskočí teplota!
-jina čistě pro XP to asi neexistuje - ja o něm nevym určitě!
CPU Stability Test by Gilgamesh (nebo tak nejak) is the best !
Bezpochyby nejlepěí soft na otestování stability CPU je Prime95.
No jo, ten Prime95 mam a jakmyle hnu s FSB o par MHz, tak to hazi chybu. Pritom jinak jsem se u myho kompu s jakoukoliv nestabilitou nesetkal. Akorat z toho mam blbej pocit a to me toci. Mam 1800+ na Gigabyte7VRXP, takze zadnej velkej mekejs.
No a vo tom to je. Pokud ti bude přetočenej comp celej den chroustat bez problému Prime95, máš naprostou jistotu, že CPU je stabilní. Opravný mechanismy jsou třeba u Windows XP podle mě dost na výši, a pokud je chyba opravitelná, systém se s tím "popere" a jede to dál. Prime95 je založenej na počítání a porovnávání výsledků se skutečností v databázi ... Takže klidně může comp vypadat stabilně a přesto Prime95 hází chyby ...Citace:
Původně odeslal kooler
Jo no to je tester na hovno ja ho mel a otestoval sem s tim kulove... furt to nejak nechtelo chodit :evil:Citace:
Původně odeslal Halen
No jo, mas recht. Kaslu na overclocking.-). Stability rulezzzz. A nebo ne. Kdo jednou s overclockingem zacne, tak se toho jen tak nezbavi, no ne?
Ale jenom by mne zajimalo, jestli je ta nestabilita zpusobena CPU na 100procent nebo na tom ma svuj podil treba RAMka?
Tych programof je niekolko no skoro kazdy je postaveny na inom principe. Tak ktym programom : CPU Stability Test (aj certifikat), Prime95 (fakt cool) na zataz procesora CPU BURN4 gx a da sa pouzit aj Sandra03 Burn-in Wizard !!
cpu burn
prime95
asi nejlepsi prográmky
PRIME95 je the best...Citace:
Původně odeslal kooler
Precti si STRESS.TXT u Prime95 a pochopis: ;)
Q) A forum member said "Don't bother with prime95, it always pukes on me, and my system is stable!. What do you make of that?"
or
"We had a server at work that ran for 2 MONTHS straight, without a reboot I installed Prime95 on it and ran it - a couple minutes later I get an error. You are going to tell me that the server wasn't stable?"
A) These users obviously do not subscribe to the 100% rock solid school of thought. THEIR MACHINES DO HAVE HARDWARE PROBLEMS. But since they are not presently running any programs that reveal the hardware problem, the machines are quite stable. As long as
these machines never run a program that uncovers the hardware problem, then the machines will continue to be stable.
Prime 95 ;)
CPU Stability Test
mne nejak nepracujou tak jak by mneli at to dela v cemkoli tak je to OK prime 95 jene ok ale obcas kdyz hraju tak se to kousne nebo sekne
Nejen CPU - Prime95 proklepne i paměti. Třeba jsem měl nataktěný paměti a CPU na def. a Prime házel chyby.Citace:
Původně odeslal Halen
Tak je to ve FAQ. Jestli máte někdo něco oblíbenýho na co jsem zapomněl tak mi pošlete SZ nebo se nějak ozvěte ;)