Mam celerona 500A (úplně nejhorší co může bejt - jádro z P2, noSSE, napětí 2V). Nevíte někdo jak mu ještě trošinku zvednout napětí, aby šel aspoň na 628MHz. Chladim dobře při 567MHz má 37 stupňů (externí čidlo, tak to bude asi o trošku víc).
Dík
Printable View
Mam celerona 500A (úplně nejhorší co může bejt - jádro z P2, noSSE, napětí 2V). Nevíte někdo jak mu ještě trošinku zvednout napětí, aby šel aspoň na 628MHz. Chladim dobře při 567MHz má 37 stupňů (externí čidlo, tak to bude asi o trošku víc).
Dík
standartny postup a ak mas fakt dobry cooler da sa ist s napetim dost vysoko videl som aj 2,5V ale osobne bych nad 2,4 nesiel aj to je s rizikom 500A je holt tazky pripad.
Tenhle proc mám v druhym compu taky jsem ho přez těch 600 nedostal. :(
hmm, tak 500MHz mendocino je fakt dost na overclock blbý. Já jsem s ním jel asi dva měsíce na 2,2V na 566MHz, a s kámošem jseme ho naprudili na 625MHz při 2,4V, ale pouze, když v místnosti moc nepřekračovala teplota 4 stupňů.
Nakonec nevydržel, a i přesto, že jsem ho chladil ceklem slušně, se nějak odporoučel.. ;D
Já jsem u kámoše se pokoušel z ty 500MHz celera jádro mendocino vytlačit co to dalo. Nejvíc šel něco přes 610MHz, ale byla otevřená skřín a přídavnej větrák ve skříni. mendocina na 500MHz nejsou a nabyli dobrý na oc. To není jako coppermine 533-600MHz
Mas na mysli zvednuti napeti, kdyz to deska neumoznuje?Citace:
Původně odeslal Smitka
pak muzes spojit piny podle tohoto:
http://www.intel.com/design/celeron/datashts/
Tady už vám volty asi moc nepomůžou. Tohle je problém jádra. Navíc jestli máš zvednou frekvenci o nějakých 70 MHz, tak to stejně moc nepocítíš na výkonu. Propustnost je taky žalostná, tak že bych si nepřidělával zbytečné problémy a nechal to tak jak to je. Mám na druhým komplu 466@583 při 2.1V a není to nejhorší.
Tak si asi dam inzerátek do bazaru :-)
Smitka: Dobrá volba.
já mam Celerona 500 trvale na 563MHz(s nějakym aktivnim chladičem) při teplotě okolo 35C, ale když jsem na něj přigumičkoval kousek ledu, tak jel na 625MHz(asi 5 minut :-( ), teď zkoušim udělat vodní chlazení i když víc než 625 z něho asi nedostanu.
lol prigumickoval kouske ledu ;DCitace:
Původně odeslal aufi
Myslim, ze tohle asi fakt neni OC dream a budes rad za 600 pri 2.4V :(
Hej ta to sem jeste nevidel !!! ;D ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal aufi
meli bysme udelat soutez o hlod tydne
Ten led byl ve dvou sáčkách.
kámoš to taky zkoušel, hodil sáčky s ledem na cirixa PR 233 a ty sáčky se mu protrhly.. ;D
Hrochoslon: Nevim cemu se smejes ;) ;D To gumickovani je ted v mode, mozna sem hodim fotky jak soused prigumickoval ke svymu Manli R8500 co se doma nasel, jen aby z nej dostal o par MHz navic.
aufi: Spravnej pokus, 625Mhz je s tim celerem dobrej vykon, mam jednoho v redukci na slot1, asi to taky zkusim ;-)
2mirek hod fotky plz.... :D
Pravda chladit se da ruzne taky me napadlo ze bych do te dirky co ma tulen v ihs kapal kapatkem dusik ;D
Gumickovanie je super, niekde na zive.cz som videl prigumickovany waterblock na Athlon :o Zivotnost gumicky som vtedy odhadoval asi na tyzden, zivotnost CPU je v tom pripade rovnaka ako zivotnost gumicky ;D
lol ;DCitace:
Původně odeslal Rainbow
jednou sem potreboval jenom na neco mrknout v biosu tak sem polozil komp na bok a na cpu postavil takovej kilovej spalek medi.. priste tam dam kostku ledu je to pravda ucinejsi ;D
Nevíte, jak můžu zvednout voltáž CPU na mojí desce???
aufi: Pokud to neumoznuje deska jumpery ci v biosu, musis pomoci spojovani pinu (nozicek) toho procesoru. Kdyby to byl coppermine, hodil bych ti link na Paoluv navod, ale na Mendocino nevim, leda zkus ten datasheet od Intelu, jak jsem ti uz psal, jde to odtam vetsinou vycist.
Hrochoslon: Tady to je, je to Manli Radeon 8500 LE 64MB RAM, 250/250 @ 290/280 stabilne (s timto modem ;) )
http://www.fi.muni.cz/~xjahoda/hw/manli8500/manlik3.jpg
V trochu lepsi kvalite (ale musel jsem to zkrouhnout, tak na 50KB jeden, zmensit a 50tka JPEG komprese):
http://www.fi.muni.cz/~xjahoda/hw/manli8500/manlik1.jpg
http://www.fi.muni.cz/~xjahoda/hw/manli8500/manlik2.jpg
Jo s těma gumičkama je to dobrej nápad, taky jsem to zkoušel, narval jsem pasiv od CPU na paměti grafiky, ale jednoho dne mi gumičky odpadly :(
Už ste někdo zkoušel dát kostku ledu před větráček?
Je to docela bomba snížeil sem teplotu o 5C, ale hajzl led roztál a stejně mi celer na víc jak 600MHz neběžel, ještě to zkusim nějak vylepšit ;D.