...prosim vas kolko W zdroj potrebujem na Ge Force NX 6800 Ultra 256MB, aby mi to pohode slapalo??? ???
Printable View
...prosim vas kolko W zdroj potrebujem na Ge Force NX 6800 Ultra 256MB, aby mi to pohode slapalo??? ???
400W vzhledem k tvému PC je asi absolutní minimum... a rozhodně nějakej značkovej zdroj (tedy ne EC a podobný noname), taky je zapotřebí nezapojovat oba napájecí konektory na jednu větev zdroje...
otazka ma zniet, nie KOLKO WATTOVY ale AKU ZNACKU?
Myslim, ze s minimalne 400W Enermaxom nic nepokazis.
Dobra 350-ka by to bez problemu zvladla, ale do budoucna bych koupil spis 450-550W, podle financi a rozhodne vybrat dobrou znacku (Enermax, Antec, Topower, SuperFlower, OCZ).
Kup LC-power...za ty prachy je to solidní. Enermax je zbytečnej luxus.
he he, si pozri jeho zostavu, tam je toho "zbytocneho" luxusu trosku viac...
mne to moj enermax 350 prilis nezvlada a to mam len 6800GT.Citace:
Původně odeslal Masster
takze aspon 450w.
kazdopadne kvalitny zdroj.
mozes prosim popisat konkretnejsie ako ti to nezvlada a aky mas presne enermax zdroj?Citace:
Původně odeslal dexterav
jaj mam gf6800gt a idem v pohode aj vga oc na 426/1150 ale to je na axp
ale ked vymenim cpu a mb (za abit av8, a64-3200+ 90nm) tak nepredpokladam velky narast narocnosti na zdroj, moj zdroj je Enermax EG365P-VE (350 W) a na moj system (abit nfs-7, 2x512MB, gf6800gt, cdrw, hd, usb hracky) este davam aj dalsie dva disky a bez problemov
ten isty co ty.
akurat nemozem taktovat naraz kartu a procesor.
aj mne to na oc bartonovi (2315Mhz) islo po vymene za a64 uz nie.
podla vsetkeho je prekroceny max. vykon na vetvach 5v + 3.3v, ktory
je 185w a po oc to vychadza 225w (nemusi to tak samozrejme byt ale vsetko tomu nasvedcuje)
tak to si ma nepotesil :-( , preto bezis tu gf6800gt tak divne nataktovanu (gpu 350->385, ram 1000->900)? na default 350/1000 to neslo stabilne?Citace:
Původně odeslal dexterav
vsak sa chystam na nejaky ten upgrade tak potom dam vediet ako som dopadol
je tu nejaky expert ci je to fakt tym vykonom na 5V+3.3V?
ten max. vykon vykon 5v +3.3v je v manuale
a pocitadiel vykonu zdroje je na nete dost (len oc procak ma 110w :? )
ta gt je od asus 350/700 (hybrid)
na ultru jednoznace aspon 450w (istota je istota)
Taky bych byl rozhodně pro nějako značkovou 400+ W . Pokud chce člověk OC karty i CPU, tak neni zbytečnej luxus i něco silnějšího.
ok, diky za info obom (185W kapacitu na tej vetve som nasiel, aj na zdroji je na nalepke), len ma viac zaujimal vypocet a64 + 6800gt spotreby
ale ked pozeram tak som nasiel, ze 6800gt ma 105 W a a64 90 nm 67 W takze spolu tych 172 W je tak akurat dost a velka rezerva na OC tam uz fakt nie je (aj ked spotreba 6800u zase iba vyzera na 110 W), no nic na uvod to bude bez OC a potom s novym zdrojom snad zoberiem aj nejake lepsie pamate :-) , ono aj keby to islo tak asi nie je dobre ten zdroj dlhodobo pretazovat (aj ked teraz to vyzera ze to mam tiez na male)
zdroje:
http://www.amd.com/us-en/assets/cont...ec_Rev_ENG.pdf
http://www.jscustompcs.com/power_supply/
Jestli chceš mít klid, tak nějaký slušný cca 450W a nejlíp s dvěma 12V raily. Při té sestavě mám pocit, že Tě nějaké 3 litry fakt nepoloží :wink:
no ale spolu to bude trochu viac (a64 cpu, poriadny chladic, mb a ak aj ten zdroj tak potom by sa patrilo aj tie pamate nech to mozem vyhnat vyssie)Citace:
Původně odeslal jan555
dobre vyzera ENERMAX EG475AX-VE(G)(SFMA), Noisetaker, s plynulou ručnou a termo - reguláciou ventilátora. - ale vychadza skoro na 5000 skk
ale mozno by stacil aj ENERMAX EG425AX-VE(G)SFMA Noisetaker, s plynulou ručnou a termo - reguláciou ventilátora. za 3800 skk (ceny su z tntrade, inde neviem kde by som ich v sk kupil)
pozriem do toho prispevku o zdrojoch...
kazdopadne ostanem asi u enermaxa aj ked ma raz nastval (aj ked to myslel dobre)
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t...+9700&start=15
...ale to uz patri asi skor inde
Tych 105W si asi cucaju z prsta... http://www.xbitlabs.com/articles/vid...v-power_3.html (najprv som si myslel, ze do toho uz akosi automaticky zaratavaju daku priemernu efektivnost zdroja, ale napr. podla udajov o spotrebe A64 to vobec tak nevyzera).Citace:
Původně odeslal ace
dakujem za otvorenie oci, nejak sa mi to zdalo vela a tych kalkulatorov je tiez na marky a kazdy hadze ine vysledky, vsak hadam sa k tomu "upgradu" dostanem skoro tak otestujem ako to bude slapatCitace:
Původně odeslal sisi