nejede disk (seagate barracuda 40GB 7200.7)
disk jakoby zniceho nic prestal fungovat... naposledy sem v kompu caroval s napajenim a kablama (moc disku, cdromek; malo kablu)...
problem: po spusteni kompu se disk chce jakoby rozjet (roztocit plotny nebo co to vlastne dela), ale dochazi jenom k takovemu klepani (nijak hlasitemu, ale de slyset) v intervalu necele sekundy... bios ho nedetekuje a vubec se potom nerozjede. pouzival jsem ho jako systemovy (tak tyden) a predtim necely mesic na data (archiv) a este predtim byl v nake firme, ale vypada nepouzivany a je (byl) "zatim" tichy, takze se asi taky moc nepouzival...
jinak todle se mi uz stalo s maxtorem 4.3GB 5.4k (taky ten samy problem), ale to sem pripisoval jeho stari a vic sem se tim nezabyval-todlenc je kousek horsi (navic sem tam mel fotky :'(...)
nevite? neznate?
Re: nejede disk (seagate barracuda 40GB 7200.7)
Citace:
Původně odeslal
Buddha
presne tohle mi udelal IBM 40GB. stejny priznaky. zjisil jsem, ze prestal mit rad cokoli na stejne ksande, pomohlo hodit jumper na "cable select" a dat samostane. az pak nabehl. SMART zustal stejny - tj. vse OK beze zmen hodnot. a slape hezky dal. musel jsem teda vyhodit jednu mechaniku, kterou moc nepotrebuju, ale budu kvuli nemu kupovat USB suplik (odzkouseno na pujcenym, ze to funguje).
zkus to samy, treba to pomuze.
me odeslo podbnym zpusobem 5 IBM disku:-D
bud se prehrivaly, nebo napajenim nebo, mely nejak chatrne ty napajeci a datove konektory...
Re: nejede disk (seagate barracuda 40GB 7200.7)
Niektore IBM disky maju problem s kontaktom medzi plosakom a mechanikou - ked sa tym trochu pohybe, tak to zacne/prestane blbnut.
BTW. Dost stary thread.