:evil: Mam Barton 2800+ a ked mu zmenim FSB len na 170MHz tak sa mi hned restartuje PC. Nepomaha ani zvysenie napätia. Dosku mam KT6V. Ramky to nerobia daval som ich aj na 333 aj tak sa vzdy resetol. Cim to moze byt? Dik
Printable View
:evil: Mam Barton 2800+ a ked mu zmenim FSB len na 170MHz tak sa mi hned restartuje PC. Nepomaha ani zvysenie napätia. Dosku mam KT6V. Ramky to nerobia daval som ich aj na 333 aj tak sa vzdy resetol. Cim to moze byt? Dik
zkus si asynchronizovat RAM frekvenci s FSB aby ti to jelo asynchroně(tedy aby se ti nezvedala frekvence RAM ale jen FSB),nebo dej RAM na deafultní frekvenci a pak zvedej FSB.
pokud ti jela RAM na 333Mhz v DDR = 166Mhz FSB
170 FSB = 340MHz DDR RAM
PS:opravte mně pokud se pletu,když tak Sorry
hehe no a co se divis? 2800+ uz ma moc vysoky nasobic a ta tva deska take neni na oc zrovna stavena. btw take zalezi na ramkach.
Ramky to urcite nerobia. Origos su 400 a mal som ich aj na 400 aj 300aj 266 a stale to robilo. Daval som aj multipl. na 11 a potom zdvihal FSB aj tak mi to vzdy restartlo win.
zkus tam dat rovnou 200Mhz FSB a uvidíš zda pujde nebo ne ,pokud ne tak máš asi smůlu :-(
Mě muj bartík+2500 jede i při 210Mhz FSB co jsem zkoušel
multákem nehneš pokud nemáš unlock CPU
Multipl. mi ide vpohode na 11 a nabehne mi ako 2500+ to ide. A ked aj teraz hodim 170 tak reset. Tak ja by som dal tu FSB 200 a mult 11.
Nemozem tym nieco dopiskat. Chcel by som sa vecer este hrat na PC. Dik
nemal by si lebo to je original frekvencia pre 3200+ (2200Mhz).
skus dat multiplikator na 10 a frekvenciu na 200Mhz.
ak ti to pojde tak problem nie je vo frekvencii, ale niekde inde, napriklad, ze mas smolu na ten barton .
este len tak pre zaujimavost, chladic mas aky? a napatie?
No parada. Tak som to hodil na 11x200 a ide bez problemov. Dam to este vyssie ale zatial ho necham zahriat. Ale najviac na stve ze mam box a zohrieva sa mi aj cez 60 stupnov.
ten box, je ne prd. ja som 2500+@3200+ mal tiez okolo 64st. a v Prime95 to nebolo stabilne (padlo to po 5min.). skus ho pustit a ak ti to pojde viac ako 20min. tak to zvys. a potom to nechaj pustene celu noc.
nezabudni nastavit v biose vypnutie dosky nad 70 st.
napis este kolko mas to Vcore :?:
Default Vcore Zatial je stabilne, uvidim zajtra
typicky problem. nevime jaky mas hw a tudiz nemuzeme radit. tohle je hazeni hrachu na stenu. jedna z komponent evidentne nema rada vyssi nez standardni fsb a proto je s tim problem.
priste doporucuji trosku zauvazovat a vypsat sve komponenty.
bodaj by neslo, 170fsb uz zysuje vrekvenciu Pci/Agp lebo najskorej nemas Nforce2 400 dosku,takze tipujem ze mas kt600 a na tej ide stabilne najlepsie 200fsb alebo 166fsb, takze tych 200riesi problem, co je samozrejme, druhykrat vazne popis celu tvoju zostavu alebo sa nepytaj :wink:Citace:
Původně odeslal marcelrad
Minuly tyden jsem koupil barton 2500+ z druhe ruky adelal to same. uz pri 169fsb byl nestabilni, ted mi jede na 11*200 a fpoho, je teplota je trochu vyssi(54C, pri zatize az 60)...
mam 2800 + jedu s nim porad na 184 (myslim 2300) a typek co ho mel prede mnou jel na 190 a prej najel i na 200 (2500MHz :lol: )Citace:
Původně odeslal marcelrad
a moc netopi - to se mi moc libi :D
nemam duvod kupovat mobile
Nakonic som sa dostal na 11,5*200. Viac som ani nedaval lebo sa mi hreje na 62 stupnov.Kupim nový chladic a pojdem urcite visie :wink:
aky treba zdroj na Bartona2800+ aspon 350W ? mam dvemechaniky , jeden disk , chcel by som trocha taktovat :-)
heh a mas dve flopiny hmmmm a disk? 1G nebo dokonce 2G? grafiku tam zrejme nemas, takze s tou netreba pocitat. 350W eurocase? to je kvalitka....
takze dokud nenapises na co to chces, tak se pak neda odpovedet. vesteckou kouli nevedeme.
heh jasne, tak mam R9600PRO , DVDRW a CDR , 80GBdisk , zdroj mam 300Wneviem akej znacky :oops: preto sa pytam ci na taktovanie staci alebo treba lepsi-kvalitnejsi ? dik
taktovat zkusit muzes. ale az budes mit zahadne problemy ( trebas cpu pada ci nejde moc vysoko ) tak nebudes vedet, jestli je to zdrojem ci necim jinym...