Dnes sem pustil pc a koukam ze moje UV katoda nejak prestala svitit tak sem to otevrel a nestacim se divit sviti jen tak 1/3 ty katody!! Co stim muze bejt?? Mam to reklamovat ??
Dik za pomoc
tady je nejaky foto
http://urna.humlak.cz/
Printable View
Dnes sem pustil pc a koukam ze moje UV katoda nejak prestala svitit tak sem to otevrel a nestacim se divit sviti jen tak 1/3 ty katody!! Co stim muze bejt?? Mam to reklamovat ??
Dik za pomoc
tady je nejaky foto
http://urna.humlak.cz/
Jeji vyrobce je Sharcoon
Tak ju reklamuj...
jen jestli to nebude spise predradnik... :|
To je inventorem a ne katodou de ti do toho mensi napeti
no to mozno tak inveNtorem inveRtoru ROFL
Tohle se mi stalo na notebooku. LCDcko bylo podsvetleny jenom z casti. Tak sem to rozebral, vsechny kontakty rozpojil, znovu spojil a uz to jede.... 8-)
skus neon dat na inu vetvu zo zdroja niekedy to pomoze
Pokud nesviti cela katoda, tak sice plyn se zapalil, ale neni dost enerrgie pro konstantni rozhoreni cele plochy plynu v trubici. Jak jiz zde bylo receno, je to zpusobeno mensim napetim, bud nekde za menicem mas velkej odpor(treba spatne zapojeny, nejaky studenak a pod), a nebo ti odesla tlumivka v menici, katoda je nejspis v poradku.
BTW mam podotazku ..... mozem na katodu napojit spinac/potenciometer za invertorom... lebo mam dual invertor a chcel by som spravit aby sa dali samostatne zapinat(vypinat)/zosilnovat(zoslabovat) bez toho aby ich to nejak poskodilo ;D
Videls nekdy, ze by se dala u zarivky regulovat intenzita svitu? :roll:Citace:
Původně odeslal cooLer
to víš že viděli, např sharkoon ccfl controoler :lol:Citace:
Původně odeslal CompCrasher
to víš že viděli, např sharkoon ccfl controoler :lol:[/quote]Citace:
Původně odeslal dravgunov
Samozrejme, ze to jde, ale MINIMALNE. Protoze stejne musis dosahnout napeti, kdy zacne horet elektricky vyboj ve rtutovych parach.
Jen nevim, jestli studene katody funguji na stejnem principu, takze sry.
mnoo viez ze videl dokonca aj video... ale to nechaj tak... ja sa len pytam ze ci mozem za invertor dat spinac lebo mamm dual invertor ktorym napajam 2 katody... jedna uv a druha modra a chem aby som ich mohol nezavisle od seba zapinat/vypinat mozem to aj za INVERTOROM? neposkordi to katodu? dakujemCitace:
ja mam od Sharcoonu a nejak mi to bzuci ale nedelalo mi to :-(
Nevadi katodám když se s něma bliká? jako on/off, on/off...
neskracuje se jim tim životnost?
takze este raz..... mozete mi poradit mozem dat spinac medzi katodu a invertor... mam dualny invertor a chcem obidve katody zapinat vypinat nezavysle od seba dakujem za radu.... ;) hadam dakto odpovie
No problem bych videl jen v tech 700V :).Citace:
Původně odeslal cooLer
No... To asi jo... :wink:Citace:
Treba v GES sem ted nenasel zadnej na to napeti...
no fok sak to tych 600-800 V hmmm takze treba tomu nejaky :P poriadny spinac co ... lebo som chcel tam dat take male packove... hmm tak asi nic
no za peniaze ktore by si dal do toho spinaca si kup druhy inventor ...
da s aj samostatne kupit? niedke na svk?Citace:
Původně odeslal SajmoN
je to sice 700V ale odber zanedbaelny :roll: . . . takze podla mna mozes
dat normalny, packovy spinac :idea: len musi spinat obidva vodice naraz. . .
Utrhol som napajaci kabel od uv katody je to uplne na jej konci teda tam jak je to zlepene da sa to nejako opravit ?
zaletovat, spojit, whatever? ak si urval kabel priamo od katody, ide tam 600V striedave takze bacha :)Citace:
Původně odeslal Sharker