-
SATA nechodi po OC?
Cafte neviem ci to je len moj problem lebo na webe som vela podobnych problemov nenasiel, ide o to ze ked dosku (vid popis) pretocim na 266.66 FSB prestane fachat SATA, na PATA to IDE (ide ;D ) co je dobre tak doska ma i925XE cipset ktory takuto FSB podporuje pre EE procaky takze to hadam na problem v biose (mam posledny v17) skusal som aj starsie ci tam nebola nejaka zrada prave v novom ale nic nepomohlo. Videl som podobny problem na DFI doskach ale inak ticho po pesine.
-
no Abit mi kupodivo na dotaz v com je problem odpovedal a dokonca to funguje, cize ak niekto narazi na podobny problem staci nastavit PCI-E freq v biose na 100 z default hodnoty "auto" - z toho mi vyplyva zaujmavy zaver ze prepojenie juzneho a severneho mostka ma co docinenia s PCI-E zbernicou...comu popravde moc nerozumiem?
-
co je na tom divneho? je to proste spojene cez pcie lanes co robi jednoduchsim navrh a vsetko okolo
-
no intel zbernicu medzi cipmi nazyva DMI a to na PCI-E nevypada ale south bridge zabezpecuje PCI-E 1x porty a tu je asi jadro pudla ICH6 nejak generuje data pre SATA vo vztahu s freq na PCI-E tychto portov.
-
ak pretaktuješ z procakom i PCI zbernicu aj ked len o jeden MHz tak SATA nefunguje a može sa rýchlo poškodit
a SATA disky su celkovo niekolko nasobne citlivejšie na OC ako ATA