Ma neco spolecneho s technologii Centrino? Ma to snad stejnej chipset, 855GM(treba). Kdyz sem znamemu vybiral notase, tak sem se o tom nic moc nedocetl a jeden prodejce mi tvrdi, ze to centrino je, coz mi ale neprijde...tak jak to je? Dik
Printable View
Ma neco spolecneho s technologii Centrino? Ma to snad stejnej chipset, 855GM(treba). Kdyz sem znamemu vybiral notase, tak sem se o tom nic moc nedocetl a jeden prodejce mi tvrdi, ze to centrino je, coz mi ale neprijde...tak jak to je? Dik
Centrino to není...aby ntbook mohl mít logo Centrino, tak musí mít chipset i855 + Intel WiFi + Pentium-M + možná ještě něco...prakticky ani když to nemá WiFi od Intelu, tak to není Centrino ;) Centrino není ani procesor jaxi mnozí (i prodejci) myslí :)Citace:
Původně odeslal valerius
jo dik, i kdyz to sem tak nak vedel. Sem spatne formuloval dotaz. Spis me zajima, co je ten celeron zac, pripadne co ma co delat s pentium-M(centrino)
celeron-M je v podstate pentium-M s pulkou cache a bez speedstepu...vykon se ovsem hodne blizi plnymu pentiuCitace:
Původně odeslal valerius
celelon-M nema speedstep? Tak co je na tom mobilniho?
Nemá Speedstep...Mobilní...no asi to, že je odvozen od mobilních jader :) A tedy má jen o něco vyšší spotřebu jako Pentium-M a výkon dost podobný. Rozdíl Celeron (NW, Prescott) x Celeron-M je dost značný ;)Citace:
Původně odeslal mudboy
pokud ja vim tak Celeron-M je vlastne Pentium-M s polovicni cache, ktere je soucastni technologie Centrino. Nepodporuje speedstep tzn. neumi menit frekvenci a voltaz vzhledem k vytizeni -> mensi vydrz asi 2/3 toho co Pentium-MCitace:
Původně odeslal Anduril
2Prokop: Však jo...to už tu bylo řečeno ;) Jen jsem chtěl mudboyovi naznačit, že takový Celeron.M je rozhodně více mobilní než Celerony na jádrech NW, Prescott - když se ptal, co je na tom mobilního :)
:-)
diky