Ahoj chtěl bych si koupit DF a rozhoduji se mezi Olympus C-725 Ultra Zoom a Canon PowerShot A75.Jaký by jste mi doporučily?
Printable View
Ahoj chtěl bych si koupit DF a rozhoduji se mezi Olympus C-725 Ultra Zoom a Canon PowerShot A75.Jaký by jste mi doporučily?
Bez diskuse Canon, protože dlouhé sklo u OLY nevyváží jeho velkou aberaci a horší kvalitu fotek...Citace:
Původně odeslal Huky
to je sice pravda, ale pokud jsi začátečník, tak možná spíše využiješ velký rozsah zoomu, než kvalitu, kterou stejně v začátku člověk moc neřeší. S tou aberací je to sakra problém, ale na druhou stranu se vyskytuje jen při velkých kontrastech a dá se softwarově vyretušovat.Citace:
Původně odeslal Darth Maul
Záleží na tobě, co preferuješ. S tím Olympusem se dají fotit i plachá zvířátka (ptáci, srny), což asi s Canonem moc nee.
dlhe sklo na fotakoch v tejto cenovej kategorii je zverstvo ... je to STRASNE na ukor kvality a to ani nespominam ostatne blbe vlastnosti zmienenho olympusu :roll:
a jaké jsou ty další blbé vlastnosti?Citace:
Původně odeslal MadCap
Začátečník si má koupit ve vlastním zájmu co nejkratší sklo - naučí se kompozici. S dlouhým sklem obvykle fotí jen výřezy :roll:
Z vlastní skušenosti (mě) stačí zoom optický: 3x, zoom digitální 0x. Nechápu proč na digitály a kamery cpou například "10x digital zoom". ???
Ooops, na který? ???Citace:
Původně odeslal DlouhyJony
Zrovna nevím, uvedl jsem jen příklad. Tak třeba jen 4x digital zoom, vždyť je to kničemu. Nebo né?Citace:
Původně odeslal Darth Maul
asi myslíš ty "super" foťáky bez optickýho zoomu co maj 3Mpx snímač a přepočítávaj to na 6Mpx :wink: :lol:
a lezou z nich fotky jako z opravdových foťáků ....viz ukázka
http://digimat.cz/digi/nahledy/srovnani_kytka.jpg
A to je při těch 6Mpx? :lol: Já jsem s ním měl možnost fotografovat a ze cca30 fotek bylo použitelných asi tak 5. ;D :lol: Pokud najdu to foto tak sem něco hodím...Citace:
Původně odeslal russianblue
docela bych chtel videt nejake kriticke hodnoceni tech fotek, najde se nekdo? :-)
Ty fotky co dodal "russianblue" jsou pěkný, ale nevěřím že to fotil s tím co uvádí...
Leda že by někde nechal odkaz na snímek v originálním provedení (velikost a bez jakých koliv uprav), a aby se zachovaly EXIF informace.
Me jakozto totalni DF lame pripada to srovnani uplne nahov....
to srovnani me prijde taky trosku ujety
- kdyz porovnavat "6" Mpix snímace, tak stejnym vyrezem, napsat okolni podminky, fotit bez blesku a se stativem na stejnou expozici a vse ostatni ponechat automatice ( ostreni, WB )
k prvnimu obrazku... na prvni pohled je jasny prepal ve stredu snimku a velmi male detaily ( nasledek interpolace ). Na druhou stranu je celkem slusna HO a prijemne barvy.
druhy... prepal ve stredu je mensi, ale stale je, HO je na prd, klasicka fotka z kompaktu
treti... takrka bez prepalu, realne barvy ( u prvnich 2 ujizdely do modra ), hloubka ostrosti normalni
ctvrty... ujete barvy ( tmave a do fialova ) spatne zaostreno, na druhou stranu ale absolutne bez prepalu ( mozna zpusobeno podexpozici )
cena/vykon jednoznacne Nikon SQ ... ale docela by me zajimalo porovnani s 6Mpix Canonem "S" :wink:
héééj já ty fotky nedělal, to je ze stránek digimatu... (toho prvního foťáku)
dal sem to sem, protože to porovnání beru jako dobrej joke ;D
víc info na
http://digimat.cz/digi/ukazky.htm
jedna z dalších ukázek "kvalit" této mašinky
http://digimat.cz/digi/nahledy/fotos/MS6630_ker1.jpg
Aha, no, takhle to dopadá když se někdo chlubí cizím peřím... ;D
jestli je to na mě tak to nějak nechápu ??? dal sem to sem pro zasmání, když si nemohl najít v hlavě žádný tip toťáku...Citace:
Původně odeslal DlouhyJony
Nikdy sem neřekl, že bych to fotil já...Citace:
Zrovna nevím, uvedl jsem jen příklad. Tak třeba jen 4x digital zoom, vždyť je to kničemu. Nebo né?
Sám vlastním od vánoc A75ku a zatím experimentuju :lol: původně sem se taky poohlížel po O-725, ale přecejen sem chtěl něco do kapsy. takže prioritou byla i velikost přístroje. Navíc sem dřív používal O-720 a na to nemám moc dobrý vzpomínky.... :?
A75ka fotí takto - toto je neupravovaný jak to vylezlo z foťáku, ale jak říkám, zatím to ovládání nemám v merku...
http://www.mojefoto.net/main/index.p...6c87b5fbad8394
Velké obrázky upraveny na odkaz... :evil: