-
ASUS A7V8X-X
Mám tuto desku již delší dobu a chtěl bych flashnout bios.Ten můj je ještě verze 1006. Teď už je poslední verze 1013.Můžu flashnout rovnou verzi 1013 nebo musím postupně 1007,1008 atd.?Potřebuji to vyzkoušet na své desce,protože to budu posléze dělat u známého.On má už verzi 1011 a protože ma Semprona potřebuje minimálně verzi 1012(četl jsem na str.alfy)všechno mu sice funguje,ale systém ten procesor vůbec nezná a občas vykazuje chyby týkající se CPU.Chtěl bych mu to dát do pořádku,ale z toho přepisování biosu mám trochu strach.Jednotlivé verze jsem již stáhl.Taky by mě zajímalo,jestli není lepší flashnout ten bios v tom programu ASUS UPDATE co byl přiložen na CD k desce?Je to dobrá volba?Dík za radu zkušených v tomto směru.
-
No podla mna mozes kludne dat najnovsi bios, nemusis postupne... On sa prepisuje cely, takze no problem
-
je v celku jedno kde flašuješ - z windows je to pohodlnější ale je to jednoduché i pomocí toho ez flash. Jinak tam samo můžeš hned dát ten 1013 - kámoš má taky tuto desku a měl tam biso 1008 dneska sem mu tam dával semprona a flašoval mu v pohodě 1013.
-
Tak jsem to flashnul z windowsu pomocí toho programu ASUS Update a pohoda,třásl jsem se ať se nevypne proud a ať se to nekousne,zdařilo se.Už tam mám bios 1013.Dokonce jsem zjistil,že je tam něco navíc a to sice volba propustnosti paměti,tohle jsem musel vždycky řešit programkem memory interleave a teď je normálně v biosu 2cestná a 4cestná.Doporučuji 4x.Jede to normálně i když je PC pořádně taktěné.Taky bych moc ocenil,kdyby nový bios umožňoval fixovat AGP a PCI na standartních frekvencích,to ale bohužel zatím není možné a myslím,že u této desky asi ani nebude.Zatím nazdar a dík za rady. :-)