Muz cekat nejake zazraky od dvou 266MHz pameti? Zvedne se vykon pameti take o tech slibovanych 10% ? Pri taktovani FSB zveda se i sbernice pameti nebo to jde nastavit asynchrone?
Printable View
Muz cekat nejake zazraky od dvou 266MHz pameti? Zvedne se vykon pameti take o tech slibovanych 10% ? Pri taktovani FSB zveda se i sbernice pameti nebo to jde nastavit asynchrone?
Tuším že nejde (pokud jsem to pochopil chceš CPU na např. 166 a paměti 133) a stejně by to podle mně nemělo ani smysl.
Teoreticky pri dual band pre 2 moduly RAM by to malo ist rychlejsie, ale o kolko, to sa neda povedat.
Zazraky sa obcas deju ;D :-D :-D
Nedeju - podla recenzii dual DDR robi realny vykon asi + 2 - 5 % :?Citace:
Původně odeslal Jan
2Blackdot: Neviem ako na inych doskach s Nforce2, ale Epox 8RDA+ ti umoznuje nastavit FSB asynchronne s pametami v oboch smeroch, t.j. mozes mat napr. FSB200, pamet133, alebo pamet200, FSB133, moznosti je tu dost vela ... 8)
A v jakych skocich muzu tyto nastaveni menit? Muzu oboji menit po 1 MHz ? Jestli jo tak je to fakt potom sila.
Pole mně to nemá žádný výkonový efekt když dáš CPU na 200 a paměť na 133. Já bych tipoval že rychlost bude jako CPU 133 a paměť 133 (pokud samožřejmě u těch 200 snížíš násobič ať jsou frekvence stejné :wink: )
Citace:
Původně odeslal tombianski
Presne ! Suhlasim ! Vykonovy efekt pride az ked pretaktujes RAM ....Optimalne 200 a 200 :wink:
me jde jenom o toze bych mohl jednotlive veci (procesor a pameti) nataktovat najejich maximum, ne? A jestlije to vyhodny to vyhodnotimtestama. Jen se zbavit toho mehoprkna co tammamdoposuda jit si pro EPOXe.
Mam doma Trascmedy enbo jak se to pise a podarilo se mije vytahnout na 160 MHz stabilne. Vic uz nezvladl pocitac, takze uvidime...
No po 1 MHz to nejde, su tam percentualne skoky, tusim od 50% do 200 % voci FSB. Je tam asi 50, 60, 75, 83, 90, 100, 120, 130, 150, 170, 200, to len tak z brucha priblizne hovorim, proste okolo 10-15 moznosti voci FSB, mne sa to zda az az, a da sa to krasne vykombinovat. Inak je pravda, ze samostatne zvysenie bud FSB alebo pameti, nema nejaky velky vykonostny narast, suverenne najlepsie to je pri synchronnom behu FSB a pameti ... Jak pise Deviant 200/200 ... To uz ficim ... ;D
To je dost malo ze ??? Zvazujem ci mam kupit tuto alebo radsej KT400kovu ??? Zatial by som do rda dal len jeden modul...Citace:
Původně odeslal Deviant
Ale o vykon mi ani tak nejde ale skor o stablitu pri pretaktovani... 8-)
Pokud vím, Martin83 jede FSB 225MHz a RAM pouze na FSB kolem 150MHz a propustnost má zhruba 2600MB/s Ale je fakt, že synchro běh 200-200 je nejlepší. A nebo 220-220 ?? :o
JJ, Halen mas pravdu Martin83 tak fici, ale synchro je synchro, a cim viac tym lepsie ... ;D
Chcete rict ze napr 160/160 (CPU/MEM) je lespi nez 200/160 ???
200/160 je uz good ...
Este jedno info o DUAL DDR:
DUAL DDR ti zvysi vykon len o max. 10% lebo manici z nVidia sa nepohrali s frekvenciou FSB ktora ostala rovnaka.
Aspon mohli pridat este daky radic medzi CPU a nForce2, alebo nieco take.. :))
;D ;D ;D A VEDELI STE ZE DUAL DDR MAL UZ AJ STARY VIA KT266A??!!!!!!!!!!;D ;D ;D
Vola sa to "Enhanced Memory Controller ".
Info na http://hardocp.com/article.html?art=Ng==
(Druhy zlty odsek ;))
Takze tym pada vyhoda DUAL DDR u nForce2.
Preto by som nesiel do nForce2.
Co myslite???
Ja som vravel ze DUAL DDR urobi priemerne 5% vykonu .
Ale ja nForce2 nebudem kupovat LEN pre DUAL DDR ....
Ma viac dolezitejsich veci pre overclockera , ktore ine chipsety nemaju (zatial) ....