Zdravim a mam zase jeden spek...kdyz se tu tak polemizuje o vsem co se tyka chlazeni..ve vetsine pripadu teda CPU moc by me zajimalo od kad berety hodnoty.. PROGRAM?,,,PASIV?,,,DIODA?,,, at je mezi nama jasno ;D
hezky svatky. MeTaN
Printable View
Zdravim a mam zase jeden spek...kdyz se tu tak polemizuje o vsem co se tyka chlazeni..ve vetsine pripadu teda CPU moc by me zajimalo od kad berety hodnoty.. PROGRAM?,,,PASIV?,,,DIODA?,,, at je mezi nama jasno ;D
hezky svatky. MeTaN
JADRO (program)
Problem je v tom ze ty programy muzou kecat v zavislosti na presnosti mereni Hardware monitoru na desce.
Idealni stav je merit to extenim zkalibrovanym teplomerem a cidlo strcit tak aby ho neofukoval vzduch a bylo co nejbliz jadra.
presne tak, ja mam v pasivu zespoda dirku kde mam zality lepidle cidlo teplomeru a reknu vam ze se udaje mezi biosem a teplomerem lisi nekdy i o 7 stupnu :oCitace:
Původně odeslal Paolo.n
program (ASUS PC Probe)
jo taky sem na to nekolikrat narazil.. lidi postujou teploty a polovina z nich udava teplotu z jadra ostatni z patice a nekdo desky ...pak se hadaj komu to chladi lip :-)
ja dyztak pouzivam speedfan kerej ukazuje stejne jak bios - teda aspon me. ALe zda se mi ze si ten bios taky trochu vymysli :|
To co mi merej senzory na desce vypada verohodne, ale stejne si po vanocich budu vyrabet externi cidla pres game port. :-)
Já mam pocit, že P4ky maj čidlo v sobě a to jen posílá informace senzoru na desce. K zobrazování hodnot používám Speed fan.
Je to tak, a navíc teplota jádra má o cca 5*C víc než na povrchu headspreaderu :idea:Citace:
Původně odeslal kecinzer
yo tak prave toho sem se snazil docilit..je to rozdil jestli se nekdo chlubi teplotou cpu z pasivu a druhy poti celo pri teplote z jadra :lol:Citace:
Původně odeslal Jack O'Neal
je to na dlouhe povidani..
jezis co zase riesite ? p4 maju vsetky cidlo v jadre .. nieje na najhorucejsom mieste, ma cca o 8 stupnov menej ako najhorucejsie miesto, dalej zalezi na tom ako doska namerane hodnoty interpretuje .. u amd je v tom este vacsi bordel, zalezi na tom ci sa meria teplota z cpu alebo z patice ... kazdopadne je podla mna teplota nepodstatna, pokial je system stabilny a u p4 nethrotluje ...
Z pasívu nikdo teplotu neměři, resp. neuvádí ...
souhlas, jen se tady najde par lidi se starejma Duronama (nebo jinyma starsima CPU), a ty jeste cidlo v jadru nemely. Tak tam se samozrejme bere teplota z diody na MB (nizsi nez real).Citace:
Původně odeslal jan555