Čau, můžu prodloužit kabel k monitoru (CRT typ) aniž by se mi zhoršila kvalita obrazu vlivem interferencí a různých jiných rušení? Nebo dá se někde sehnat prodlužovačka? Potřebuju ho prodloužit na délku tak 5 nebo 6 m. THX.
Printable View
Čau, můžu prodloužit kabel k monitoru (CRT typ) aniž by se mi zhoršila kvalita obrazu vlivem interferencí a různých jiných rušení? Nebo dá se někde sehnat prodlužovačka? Potřebuju ho prodloužit na délku tak 5 nebo 6 m. THX.
Môžeš (použi tienené šnúry najlepšie 75Ohm - pre každý signál jednu), dajú sa bežne kúpiť aj VGA predlžovačky (hľadaj vo webshopoch...).
BTW: počítaj z miernym zhoršením kvality obrazu (hlavne v najvyšších rozlíšeniach).
Pokud budes kupovat VGA prodluzku, tak si poradne skoukni,, jaka je a jestli je kvalitne stinena... Ja jsem potreboval kdysi neco podobnyho a koupil jsem nejakou levnou sunku asi za 150 Kc 5 metru, ale stalo to za prdlacku... Jinak ale lepsi by to bylo IMHO s BNC kabelem, pokud to mas moznost na svuj monitor pouzit...
ad stineni: alobal mi jednou DOST pomohl.. dawe by mohl vypravet. proste zabalit vga kabel do alobalu, a to sinusovy (Ampl=~3mm, Lambda=~6mm ) vlneni zmizelo ;D
Jen prihodim :) ... Taky sem kdysi davno resil tento problem a nakonec sem koupil kabely na www.krup.cz (znacka kabelu MANHATTAN). Mam i jeden 5m dlouhej a musim rict ze kvalita obrazu byla v pohode 8-)
At nezakladam zbytecne novej dred....
potreboval bych VGA kabl dlouhej tak 15m (NTB -> projektor)....lze/nelze? Je nejaka urcena max. delka VGA kabelu?
Diky za odpovedi.
Ja osobne mam prodluzku VGA-VGA 10m a kdyz jsem ji zkousel, obraz byl v pohode. Nevim ovsem, zda se delaji i delsi.
15 m určitě lze, jaká je max. hranice nevím. Třeba když se táhne signál v přednáškových sálech na dataprojektory umístěné na stropě je to určitě i víc jak 15 m. Otázka je cena kabelu, ta bude asi vyšší.