Praskání u Terratecu Space 7.1
Po namontování Terratecu 7.1 do PC se mi ozývá z reproduktoru různé chrastění, klepání, které zesílí, když pohnu myší nebo se něco zapisuje na hard disk. Zkoušel jsem nainstalovat nový ovladač, různě přehazovat kartu v PCI slotech, v Biosu jsem vypnul integrovanou zvkukovku, ale vůbec nic se nezměnilo. Základní desku mám ABIT ST6. Můžete mi, prosím, někdo poradit, čím by to mohlo být způsobeno. Četl jsem tu různá řešení, ale ty se týkaly spíše zvukovek Creative. Diky
Re: Praskání u Terratecu Space 7.1
mám ten samý problém s aureonem@prodigin na MB EPOX 8KRA2I, zná někdo to řešení? zkoušel jsem jiné PCI sloty a reinstall oken a nic :(
docela hodně pomohlo vypnutí vstupu mikrofonu, teď už tam je jenom šum, který se dá přežít:smoke:
Citace:
Původně odeslal Scorp
mám ten samý problém s aureonem@prodigin na MB EPOX 8KRA2I, zná někdo to řešení? zkoušel jsem jiné PCI sloty a reinstall oken a nic :(
Uz jsem to psal nekolikrat a je tu i dulezity thread o praskani zvukovek diky sdilenym VIRTUALNIM IRQ. Jedinecne a opravdu odzkousene reseni je posadit zvukovku do nesdileneho PCI slotu a nastavit ovladac pocitace ve spravci hardware na "Standardni PC". Po restartu se nevydesit preinstalace vsech ovladacu a pak uz si jen vychutnat cisty zvuk.
Nepopiram ze to praskani je zpusobeny sdilenym IRQ, ale vsechnu spinu bych nehazel na widle. Pro ilustraci, mam desku s i815, mam v kompu 5 pci kart vcetne Prodigy a Julie, VSECHNY karty mi sedi na sdilenym IRQ11 a v zivote mi nikdy nic nechrcelo, nepraskalo, vsechno funguje jak ma.
Mozna by bylo zajimavy udelat pruzkum na jakejch cipsetech to prska, mozna budem prekvapeni.
tak ani výměna desky na MSI KT880 DELTA FSR nepomohla, tím že vypnu ACPI ale přijdu o ATX výhody atd ne?
tak jsem na starý disk nainstaloval XP s vypnutým ACPI. Zvuk sice hezkej, ale počítač je dost rozhozenej, protože tam nefunguje plno dalších zařízení (konflikt IRQ) takže? Nejde nějak růčně nastavit IRQ pro tu zvukovou mašinku? Ve správci zařízení je ta možnost nepoužitelná.
mám půjčenou MSI 6800GT + výměna ovladačů a zvuk je jako křišťál, ale teď newim, zda za to můžou forceware nebo stará grafča Gainward FX5900XT. Ale vyskytl se další problém, mám Bartona@mobile a když z voken změním multiplikátor CPU, zvuk jde do háje (vedle mohutných basů tam je mohutná prskavka)
Scorpe...koukam, ze ty mne asi proklinas, ale ja ji provozoval na via kt600,nf3,nf4 s ruznejma grafikama a procakama...a proste bez jedineho problemu.(((
Ted se jeste zeptam..naflashoval si ji taky nazpatek na aureona..nebo to je stale flashly na prodigy???
neboj, neproklínám, zkoušel jsem to samozřejmě flashovat i zpátky , ten šum se mi nějak podařilo zregulovat a je to jakž takž OK, ale ten zvuk je furt lepší než na tý livece ;-)