Tak ako je to s tou archiváciou(hudba, filmy, foto, programy,...). Dlhšie tie dáta vydržia na CD, alebo DVD? Ide mi o to, aby tia dáta tam vydržali, co najdlhšie(ak trebárs z DVD po nejakých 4 rokoch sa tie dáta stratia tak dakujem- nechcem) :evil:
Printable View
Tak ako je to s tou archiváciou(hudba, filmy, foto, programy,...). Dlhšie tie dáta vydržia na CD, alebo DVD? Ide mi o to, aby tia dáta tam vydržali, co najdlhšie(ak trebárs z DVD po nejakých 4 rokoch sa tie dáta stratia tak dakujem- nechcem) :evil:
Citace:
Původně odeslal T182
No nic proti,ale jakou chces zaruku ze na DVD ti to vydrzi 4 a vic let,kdyz tu na trhu zas tak dlouho nejsou. A je taky dost dulezity,na jaky media hodlas palit,treba verbatim DVD se mi jevi,jako vcelku dobre medium,ale tezko rict,jak dlouho na nem data vydrzi,to by chtelo obcas ty data prekontrolovat
Media Verbatim, žiadne noname zo špindla.
No ja palim jak na CD Verbatim nebo na DVD-R Verbatim, takze by me zajimalo co dele teoreticky vydrzi zda CD nebo DVD...
Řek bych, že CD, DVD jsou náchylnější k poškození
jjCitace:
Původně odeslal bigwolf
obecne plati, ze cim jsou data husteji ulozena tim jsou nachylnejsi k poskozeni :)
rada - vytesej data do kamene... vydrzi dlouho :)