-
Praskanie transformatora
Kupil som impulzovu rychlonabijacku znacky Ben Electronic .
Funguje dobre len ked dam nabyjat baterie tak po case zacne pukat trafo.
Asi je to tym ze za hreje a roztahuje sa ale je to normalne ???
Mam na mysli ci sa mi nepokazy alebo horsie ci sa mi nemoze odpalit a vyhodit aj poistky popripade znicit daco citlive napojene na tu istu zasuvku ??
-
Praskani
No, nevim - ale normalne mi nidky zadny transformator nepraskal - a pokud je to opravdu vyrazne praskani, tak bych se docela bal - napada me, ze to mohou byt proudove razy ( treba je nekde spatny kontakt ) - ale jinak tedy nevim, mozna je nekde poskozena izolace mezi zavity civky a obcas to "probije" - kazdopadne bych si dal pozor, nevidim ani jeden duvod, proc by melo trafo "praskat" :? ...
-
Je to skor taky zvuk ako ked praskne ocelove lanko alebo ked sa krcy plech . Sa toho dost bojim . Ale nemam inu nabijacku.
-
Chod to reklamovat, mali by ti to vymenit alebo opravit.
-
Som sa bol spitat v obchode kde som kupil a zevraj je to normalne ze ked sa to trafo hreje ze sa tam drot musi roztahovat a ze to sposobuje to praskanie.
Teraz neviem comu mam verit.
-
Jestli se jedná o impulzní zdroj tak ten trafacek ma velikost 00nic.
Co by delal Zdroj řekneme na 400W,ten by podle prodejce už asi jodloval.
Trafo muže vrčet,to delají spatne stažene plechy nebo vinutí,ale při praskaní bych měl trochu strach,že dojde k prurazu a pak mas v nabijecce 220V.Pulzní zdroje se zahřívají ,ale zatím největší teplo mi daval
Tranzistor.Trvat na reklamaci !!!