2all :
otazka znie : ako je mozne ze v biose na doske asus a8v rev 2.00 je 12 v vetva takmer idealna 11.98 volta a vo win XP mi to ukazuje cez speed fan hodnotu 11.37 volta { idle ! } , je to chyba merania alebo to zdroj fakt nestiha ????
Printable View
2all :
otazka znie : ako je mozne ze v biose na doske asus a8v rev 2.00 je 12 v vetva takmer idealna 11.98 volta a vo win XP mi to ukazuje cez speed fan hodnotu 11.37 volta { idle ! } , je to chyba merania alebo to zdroj fakt nestiha ????
Zdroj stíhá v pohodě, spíš se odpichuj od BIOSu, ikdyž to není 100%, pokud chceš jistotu, sežeň si Voltmetr.
Pochybuju, že by ti Enermax neutáhnul to, co máš v podpise, můj komp je mnohem žravější a nemám problém. :wink:
2Janosik: z coho usudzujes, ze tvoj CPU ma pri full load 41 stupnov? To je podla mna pekna blbost. Ne?
slusny offtopic woodoo .. myslim ze pokial niekto nevyhackuje signal z thermal diody co je v procaku tak nema istotu ze to co ukazuje doska je pravda .. takze vsetky udaje o teplotach cpu su pekne mimo misu .. mne doska ukazuje o 10 menej napriklad (epox p4peae), asusy tiez ukazuju o dost menej, abity viac (vsetko p4, v amd doskach nemam prehlad) .. pri p4 by som veril tak orig intel boardom .. pri amd asi ziadnym (co sa tyka presnosti meranej teploty)
2wuuduu :
no len som precital hodnotu teploty ktoru zachytil speed fan na procesore
BTW : som siahal na chladic rukou a bol krasne chladny ten freezer64 sa AC proste podaril ......
ked je chladic chladny, tak to je skor zle, teply je potom CPU... Aj zle nasadeny chladic musi byt aspon vlazny, nie studeny...
neni to OT, zaujima ma to, a zda sa mi to malo, viem co mam so Zalmanom, a on ma CPU este vyssie.... "ZaymooN", alebo mam quoli tomu zalozit new thread?Citace:
Původně odeslal SajmoN
ooo prepac .. ja som myslel ze thread je o enermaxe .. no nevadi .. inak su na to myslim SZ pan moderator
2wuuduu :
skontrolujem to mam ten chladic len od vcera ale myslim ze som ho nasadil spravne .....
BTW : myslis ze sam mam vykaslat na to co mi ukazuje speed fan vo win xp ? mal som totiz reviziu 1.02 { asus a8v } a vtedy som mal tiez menej ako v biose , ale bolo to na hodnote povolenej odchylky { asi 5 percent } ktoru povoloval priamo enermax { bolo to pisane v manuale k zdroju } konkretne 11.69 Volta ..... tak preto sa pytam na ten zdroj ....
2 wuuduu :
ako sa snazim tak sa snazim viac ako 43 stupnov som na speed fane na procesore nevidel .....
ke zdroji:
Tu 12 V větev si přeměř multimetrem, speedfanu, ani sw monitoringu obecně, bych moc nevěřil. Teď jsem viděl v podobném sw monitorovacím programu u jednoho kompu 4.33 V na 5 V větvi (v biosu 4.91), multimetr 5.03...