Konecne som dostal porcelanovu osku na moj eheim 1048, ale aj tak je hlucny. Neviete, co to este moze sposobovat? dost neprijemne vrci... samozrejme som ho vycistil cely...
Diki
Printable View
Konecne som dostal porcelanovu osku na moj eheim 1048, ale aj tak je hlucny. Neviete, co to este moze sposobovat? dost neprijemne vrci... samozrejme som ho vycistil cely...
Diki
jak ho mas k ty nadobe pridelanej? pokud se primo dotyka nektery z tech porcelanovych stran tak je to celkem jasny ze to bude delat randal...
na osicce nesmi byt vule, ale jestli chapu tak mas novou osicku. Jinak muze to o neco rezonovat, staci kdyz se to jen dotyka. Nebo pak jeste kdyz jsou vzduchove bublinky v okruhu, to pak vrci jak vzteklej.
no jako abych rekl pravdu, tak jsem si ted koupil eheima 1048 za ucelem, abych ho neslysel a hodne si pomohl oproti sicce nova, ale taky me huci.. at delam co delam :-( za ten litr oproti sicce to nestalo :-(
vzduchove bubliny nie su, mam otvoreny okruh z velkym vedrom :-) . eheim mam v nnadobe z vodou, aby menej vrcal. fakt neviem, kde je problem... :-(
Este by som sa chcel spytat, ake cerpadlo by ste mi odporucili, s vacsim prietokom ako Eheim 1048 a hlavne s lepsim vytlakom vody... Rozmery hadic by som chcel ponechat...
Diki
overte si, ze se nejedna o stejny problem jako jsem mel ja
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t...=asc&start=780
(skoro uplne dole)
Pokud je cerpadlo pri zapojenem jednom bloku tiche, ale pri zapojeni vsech ostatnich zacne vrcet (vrceni je podobne zvuku, ktery zacne cerpadlo vydavat pri priskrceni hadice), tak bych to videl na ten problem ktery jsem popisoval ja. Snad vam to pomuze.
Skrceny prutok zpusobuje vrceni - znama to vec. Restrikce bloku = VELMI nezadouci element... :|
Meho Eheima 1048 jsem nikdy neslysel, ale to bude tim, ze ho mam takhle:
http://ax2.old-cans.com/show.php?p=w...6&c=8&d=1&v=v2
...a este zadelkovat a sup na silentbloky pdo stul ;D
Eheim 1250 je dobrej, jen mam nejakej problem tedka s tesnosti, no, eh... Ale 2x prutok proti 1048 je realita.
Pokud dotycny ma ale 3/8" tubing, a este treba restriktivni bloky, tak mu nepomuze ZADNE cerpadlo k lepsimu prutoku... :wink:
Prosim ta, ako si vymedzil tu rotujucu cast a osku? nenapada ma nic, kedze to ma na tej oske rotovat... :-(Citace:
Původně odeslal PetrT
Oska je to bile, co je drzeno uprostred cerpadla na koncich v tech gumovych uchytkach (zasouvajicich-se do konce a cela (odnimatelneho - cerpadla). Rotujici cast je ten komplet - magnet s lopatkami co se z toho da v pohode sundat, kdyz stahnes ty gumove drzacky tak ti to sjede sz osky samo dolu...
Eh. :oops:
Lip to asi rici neumim, a pokud si to nekdy rozdelas, tak to preci vidis? ??? :|
Ja viem, co je oska a co vrtula s magnetom, len neviem, ako vymedzit volu osky v rotujucom magnete...
Není to tou osičkou, je to vrtulkou na osicce. Zkus si vyndat vrtulku s magnetem a lehce s ni tam a zpatky zahybat. Jestli s ni jde pohybovat tak je chyba v tom. Mel jsem taky Eheima hlucny byl az hruza. Vrtulku jsem sundal z magnetu a na ten plast co na nem drzi vrtulka jsem namotal trochu teflonove pasky (ta co se pouziva na topeni) a pak jsem dal vrtulku zpatky (na plastu se ani nehne) a o cerpadle vubec nevim. :-)
Jasne, diki moc, som si doteraz myslel, ze vola medzi osickou a magnetom, ale uz mi je to jasne.
Diki vsetkym , dnes vyskusam...
Sorry, dostal jsem se sem az ted, vidim ze ti snad poradili dostatencne (stejne nechapu jaktoze jsi to nemohl pochopit z toho meho linku, je to tam vysvetleno podrobne).Citace:
Původně odeslal lcdc
On ten thread je tak zapraskany, zmateny a obsahly, ze se toho v nem moc nejak najit neda, no, eh... :roll:
...ale je vtipny, to se musi nechat :D Nasmal jsem se ;D
Takze, asi sa ten Eheim zlakol, ale uz ide nepocutelne bez zasahu :-) . Uz len uchladit vodu na 15 stupnov a som za vodou :lol: