Mam disk s podporou NCQ a desku ktera to podporuje, ale nevim jak tuto funkci zapnu, v biosu nic neni.
Printable View
Mam disk s podporou NCQ a desku ktera to podporuje, ale nevim jak tuto funkci zapnu, v biosu nic neni.
udělej test v iometeru a uvidíš... :idea:
nic zapinat nemusis, je vhodne mat akurat ovladace spravne nainstalovane a dost hrubo to poznas na urcitych testoch
A je nejaka utilitka, ktera mi rekne jestli je to zapnute a bezi?
No při náhodném čtení by měl být výrazně rychlejší než je obvyklé.
A podle mě to půjde poznat už třeba v Sandře ne ???
Me by k tomuhle tematu zajimalo v podstate totez : mam Seagate 7200.8 250GB, na Asus A7N8X E Deluxe, ktera ma radic sil3112, ktery by mel NCQ snad podporovat.
Da se teda sehnat naka utilitka, ktera primo ukaze, jestli je ncq zaply/zyply a taky ktera by to umela zapnout/vypnout - v biosu radice se da nastavit akorat Raid a ve win neni videt nic.
A vzhledem k tomu, ze na tenhle disk jeste nikde nejsou recenze, tak nevim, co jsou pro nej abnormalni hodnoty....
Dik.
tou podporou by som si taky isty nebol ... utilitky neviem, pretoze som to zatial vzdy skusal na ICH6R ktory to indikuje v IAA ;) inak 7200.8 je sr.acka .... (oproti DM10)
Čus Právě jsem si koupíl Seagate model ST380817AS Sata 80Gb 7200rpm 8Mb paměť je to ta nová série s podporou NCQ a ZK Desku Gigabyte GA7 VT880 L nevíte jestli ta deska to NCQ podporuje??
Jinak Disk je fakt tichounkej jen trošííííčku chrupká při zápisu :-)) 100% spokojenost!!