ja davam monentalen 1.6V ale bojim sa viac dat.
Printable View
ja davam monentalen 1.6V ale bojim sa viac dat.
to by si sa mal :roll: :lol:
Dik za vycerpavajucu odpoved ale o taku som nestal, takze na buduce napocitaj do desat a potom reaguj.
no som velmi strucne konstatoval ze davas do svojho procesoru v podstte prierazne napatie a kedze nechaldis nicim zvlast vykonnym tak sa radsej trosku strachuj ;)Citace:
Původně odeslal Fab30
Mam tam Tt tower a mam teplotu 40 stupnov, a kolko je prierazne napatie?
tower 112 ten celomedeny
poznas take ze edit/upravit? :roll:
nech to je co chce tak proste 1,6V (real) je hovadsky vela kedze default neleze cez 1,45 (kolko mas default vlastne? on je variabilny ak nahodou nevies)
proste prieraz je 1.55V, keby chcel dakto vediet... aspon to som nasiel... ja somar som taktil mojho prescottam, predtym zvyknuty z NW, ze 1.65V moze byt, tak ze k tomuto budem "nezny" a dam len 1.55V. Som bol inac zdeseny, ked som zistil, ze to je medzne napatie :P Ale procak funguje :P
napeti vseobecne co nejmin, aby procak moc nehral (coz je u tebe stejne jedno), u prckota ovsem musis pocitat pri oc na def vcore, ze extremne zatezujes desku a zdroj
vic nez 1.55V rozhodne nedavat !! alespon ne dlouhodobe
tech 40°C mas pri zatezi napr. Prime nebo cpuburn?
prime a default mam 1.3875V
Kludne mu zamasti aj 1,7, vsak prachov mas dost ked si kupujes TT tower nie ? :-)Citace:
Původně odeslal Fab30
tohle jsem nasel nsad ti to pomuze http://www.behardware.com/articles/489/page4.html
do 1,75 pak uz je to o hubuCitace:
Původně odeslal Fab30
1.75V je tak mozno pre northwood nie pre 90nm presscota.nie len ze by si ho odpalil ale okrem chladenia dusikom by si to neuchladil.
1.7V je prierazne uz pre Northwoody, cize uz pri nich by som daval bacha (moj NW B papal 1.65V) a nominal ma tusim 1.525V.Citace:
Původně odeslal Chodec
Kedze moj Prescott ma nominal 1.375V (cize o 0.15V menej), tak aj prierazne by mohlo byt tych 1.55V
Ja davam do svojej 2.8 pri 3,5Ghz s 1Ghz FSB 1,5625V v biose ... real bez zataze je to 1,52V a pri zatazi v prime 1,472V ... teploty pri zalmane CU s MAX rpm su v idlle 50°C a burn - 65°C
Ale zda sa mi ze ta doska ukazuje viac nez ma (IS7) ... no a niekto tu spominal ze meria este o 10°C menej :|
abit ukazuje 10 nad asus, vyskusaj si kedy mas throttling resp duty cycles a uvidis kde je strop
TJ mam si zapnut v biose Thermal Throotlong napr. na 50% a zatazit ho? Potom vyskusat ci robi operiacie pomalsie ak som dobre pochopil :-)Citace:
Původně odeslal MadCap
cpuMSR si stiahnes alebo thermal monitor ci jak sa to vola, je tu o tom thread thermal throttling :roll:Citace:
Původně odeslal Mtex
Vola sa to ze throttle watch skus google najdes to.
Skusal som CPU MSR pri 3.5Ghz 1,52V ... ked som dal otacky Zalmanovi na minimum, tiez otacky na ventilatoroch v zdroji a vypol pridavny chladic, zavrel skrinu a spustil cpu burn tak za 10 min mal 72°C a vtedy uz zacal ukazovat ze CPU sa prehrieva.
ked som dal thermal throtling na 50% tak horko tazko to klesalo dole. :o
Cili jinak receno, deska IS7 ukazuje skutecne to, co ukazovat ma. Duty cycles se objevuji kolem 80 stupnu v jadre a tobe se projevilo prehrati pri 72 stupnich na cidle. Takze fukar na vetsi otacky a je to. :-)Citace:
Původně odeslal Mtex
Takze teplota v jadre je jeste o 10°C vys jak si psal...
No 3.5Ghz neni primesatble tak zatim testuju 3,45Ghz 245FSB ...to bylo skoda kupovat aj 566Mhz pamate ... :?
Já sem do prescotta pustil i přes 1.6V, to proto, že sem vyndal northwooda nataktovanýho, dal tam prskota a na napětí sem se nedíval :oops:. No teplota byla hodně hustá :).
Teď jedu na 240FSB (3.6) a voltage mam na default (pohybuje se okolo 1.38V). Trochu mě ten procesor udivuje, že od určitý hranice už je prostě unstable ať do něj pouštím štávy sebevíc.
Najel sem i na 3.8GHu (254FSB), ale vydrželo to jen chvíli.
Mtex: S těma pamětma to byla asi fakt škoda, já mam 400ky corsairy a i na 254FSB 1:1 krásně šlapaly, škoda že procák nezvládne víc, chtěl bych vyzkoušet kde mají strop :)
Jinak teplota v klidu se pohybuje 46 - 48 a BURN až 62°C (Asus P4P800-E Deluxe).
Citace:
Původně odeslal kecinzer
Jak by si odpisal moje teploty pri 3.72GHz ;)