Potreboval bych vedet, jake novy mobo (KT600, 880, SiS 748, ...) by zkousnul DDR ECC pameti - nemusi je primo podporovat, staci, kdyz tam pobezi ???
Ze starsich desek vim treba o MSI KT3, KT4
Printable View
Potreboval bych vedet, jake novy mobo (KT600, 880, SiS 748, ...) by zkousnul DDR ECC pameti - nemusi je primo podporovat, staci, kdyz tam pobezi ???
Ze starsich desek vim treba o MSI KT3, KT4
Nikdo neví? potřeboval bych taky...
Řekl bych, že všechny. V ECC žádný problém nevidím.
Nee, neběží. KT600 a 880 určitě ne (A7v880 a Epox s kt600)Citace:
Původně odeslal Eagle
Presne tak pameti tam nebezi, technicky nevim proc, ale vim ze posledni deska s podporou ECC pro socketA byla: Abit KD7/KD7-E....
Abit KD7-E mam, je stara 2 roky a ve vybornem stavu, muzu poskytnout, potrebujes-li ji NEZBYTNE .....
nebo KG7 ....
To mi ale přijde divné, protože mezi ECC a klasickými by neměl být žádný rozdíl. Registered, to ano, ale klasické ECC ?
No je možný že ta ramka co mám je i registred. Prostě má jeden čip navíc. :oops:Citace:
Původně odeslal Eagle
No ja automaticky myslel, ze mluvi o registred .... :-)Citace:
Původně odeslal Eagle
A jestli ma chip navic, co ridi checking, tak to bude registred ... :-)
ECC a registered su 2 rozdielne veci.
ECC znamena, ze modul je siroky 72-bitov (obyvajny je 64-bit), tzn. namiesto 8 pamatovych chipov ma 9. Na niektorych obycajnych DIMMkach vidno volne miesto na ten 9. chip. To by teoreticky nemalo vadit - na doske bez podpory ECC sa jednoducho dalsie piny nezapoja.
Registered znamena, ze pamatove chipy niesu pripojene priamo na zbernicu ale cez registre. Pouziva sa to v serveroch, ktore maju vela pamatovych slotov - pri priamom pripojeni by bola zbernica prilis zatazena (elektricky).
http://www.memory-x.net/mivaroot/Mer...1/PC7-2475.jpg
Na obrazku vidno, ze je tam 9 pamatovych chipov -> ECC. Pod nimi su 2 bus driver chipy (tie sa oznacuju ako registre) a medzi nimi este nieco.
Takže mám asi registred, jsou tam ještě nějaký šváby navíc kromě toho 9 EEC.
A teď která deska to pobere?
Na soc A ? DDR ?Citace:
Původně odeslal brazilterrorist
Zadna :|
mam dojem ze AMD760 to zchrupne :)Citace:
Původně odeslal Dawe
Nj dobre, ale AMD760 mi nekoresponduje s tim "nova" :wink:Citace:
Původně odeslal DeeKay
Jinak ano, melo by to tak byt.
No mě jde o to někde tu paměť "utopit" aby byla zužitkovaná. Takže pokud víte o nějaký dostupný a běžný desce klidně i pro s478 co by tu DDRku zvládla tak poraďte, budu vděčnej.
Asi sem slepej ale nikde v tvym prispevku nova nevidim, a jestli je to nekde par stran vzad, tak to se omlouvam ale to fakt cist nebudu :)Citace:
Původně odeslal Dawe
EDIT: kua tak sem nejen slepej ale i blbej kdyz je to i v nadpisu :D
never mind
;D
Jestli chcete desku, rikal jsem vam - pro oba:Citace:
Původně odeslal brazilterrorist
Mam KG7 (AMD760) a KD7-E (KT333CF) = tam jedou registred !
KD7-E vubec byla posledni deska pro Socket A, ktera je podporovala.
Dale si myslim, ze ty pameti na tech deskach jedou v paru.... :-(
Muzu va pujcit desku (nebo vy me pamet) a muzeme to vyzkouset ...