Pomale bootovani cerstvych XP SP1
Mam mensi [vetsi] problem s bootovanim PC. Ze zacatku co sem mel tohle PC [popis] tak widle bootovali normalne [par vterin]. Nevim presne od kdy,ale ted se mi deje to, ze se objevi obrazovka bootovani [tam kde jezdi zelenej jezdec v liste] a disk nehrabe. Zhruba 30sec. jezdi jezdec v liste bez zjevne diskove cinnosti, pak kdyz disk trochu zahrabe za moment PC nabootuje.
Problem je v tom,ze mi to delalo uz pred minulou installaci, pak sem to preinstalloval,ale stejnej efekt, myslel sem si ze je treba neco s diskem, detailne sem ho projel vsemi moznymi testy a zda se vse v poradku.
Tak jsem pro jistotu disk zformatoval, udelal 20GB system partition a nainstallil XP, bohuzel problem s prodlevou stale pretrvava.
Ma nekdo nejaky napad ?
Re: Pomale bootovani cerstvych XP SP1
Citace:
Původně odeslal TimeLord
Na vine je urcovanie IP adresy automaticky (DHCP) , ktore samozrejme neexistuje ale system caka na odpoved od DHCP serveru a ked ta do urcitej doby nepride tak nastavi preddefinovanu adresu z private pool a bootuje. Obist sa to da bud disablovanim karty,pripadne IP protokolu na tejto karte alebo nastavenie pevnej IP adresy.
jj to je pravda, mám ůplně stejný problém s bootováním. Tak jsem ve službách dal vyhledávání (DHCP) z automaticky na ručně a bootování se zryhclilo o 1/2. Použil jsem i Bootvis. Ale pak jsem to musel dát zase zpět, protože mi sw hlásil nějaké problémy. Takže jsem skoro tam kde jsem byl. Jo a Bootvis mi psal na grafu, upozornění, že mám vypnutou možnost zápisu do systémové části HDD.
Mam problem
Pri cistej instalacii Win Xp Sp2 mi bo boot-e
nabehne cierna obrazovka na lavom hornom rohu je ciarka ktora blika 30 sekunt a potom nabehnu Win do startu
Prehladal som vsetky nastavenia ale kde ma cakat 30 sekund neviem najs
vie niekto poradit
Vdaka KOVO
Citace:
Původně odeslal KOVO
Mam problem
nabehne cierna obrazovka na lavom hornom rohu je ciarka ktora blika 30 sekunt a potom nabehnu Win do startu
vie niekto poradit
Vdaka KOVO
No mě tralo bootování podobně dlouho, ale nenapsal jsi jestli ti tam naběhne ta obrazovka win s tou načítací lištou dole. Když ne, tak by jsi mohl mít vypnutý logo atp v Biosu.
Citace:
Původně odeslal KOVO
Mam problem
vie niekto poradit
Vdaka KOVO
Vytiahni jumper z toho HDD Westernu a pripoj ho na kabel ako master to je jedno ci primar alebo sekundar IDE. Hlavne bez jumperu. Niektore WD disky s tym maju problem. A par krat sa mi pauzu pri boote podarilo tymto odstranit.
Citace:
Původně odeslal bluedragon
Vytiahni jumper z toho HDD Westernu a pripoj ho na kabel ako master to je jedno ci primar alebo sekundar IDE. Hlavne bez jumperu. Niektore WD disky s tym maju problem. A par krat sa mi pauzu pri boote podarilo tymto odstranit.
Na Seagate namáš náhodou nějakou fintu? :p
Seagate s tím problém pokud vím nemá, ale i tak celý disk můžeš projet třeba přes SeaTools. Je možné, že se celý HDD zpomalil kvůli chybám na disku.
Citace:
Původně odeslal Chihuri
...Zhruba 30sec. jezdi jezdec v liste bez zjevne diskove cinnosti, pak kdyz disk trochu zahrabe za moment PC nabootuje.
Zkus ve správci zařízení vypnout autodetekci disků na všech kanálech (z Automaticky na Žádný).
Mne to iste sposobovalo WDcko na mojej doske v popise, musi byt nastavene na Cable select, lebo inak bootuje i 5 minut a to len vtedy, ak mam zapojene 2 disky, ak je jediny disk v systeme, vtedy nabehne v pohode ako Master. Musim povedat, ze som sa s tou "zvlastnostou" WD diskov stretol viackrat, hlavne na NF2 cipsetoch to robi caste problemy (to mam z vlastnej skusenosti).
Citace:
Původně odeslal Tantalos
Seagate s tím problém pokud vím nemá, ale i tak celý disk můžeš projet třeba přes SeaTools. Je možné, že se celý HDD zpomalil kvůli chybám na disku.
Tak jsi měl pravdu, projel jsem disk a byla tam chybycka. Děkuju.
Citace:
Původně odeslal toolmaker
Tak jsi měl pravdu, projel jsem disk a byla tam chybycka. Děkuju.
Za málo, jen je potřeba na to upozornit, protože i zdatnější uživatelé se občas zbytečně trápí s ovladači, biosem, kabeláží a vůbec dalším hardwarem než zkusí toto, sám jsem nebyl výjimkou. ;)
Když už se mluvilo o programech pro optimalizaci startu, dodal bych Portinho Boot XP! 0.2
Měřil jsem to a od stisku vypínače do plnýho spuštění systému mi před optimalizací trvalo 1:52 a po 0:44, což mě docela překvapilo :-)
Jenže, zmeťour, kolegovi krásně promázl adresář, ze kterého byl spuštěn. :-/