Zdar, budu mit za chvilku pucenej 300 GB externi disk a budu ho potrebovat pripojit pres USB, nevite nekdo jak se to dela ? tohle sem jeste nikdy nedelal.
Printable View
Zdar, budu mit za chvilku pucenej 300 GB externi disk a budu ho potrebovat pripojit pres USB, nevite nekdo jak se to dela ? tohle sem jeste nikdy nedelal.
Pripojis a malo by sa to objavit ako /dev/sda (alebo nieco podobne). Vypises zoznam particii "fdisk -l /dev/sda" a potom si namountujes co chces a kam chces.
Musis mit nactene ovladace pro USB HID (pokud nemas primo v kernelu), jinak se neobjevi nic ;).
No skor asi USB Mass Storage, nie? HID je na klavesnice, mysi a pod.
Jadro podporuje aj "module autoloader" ci ako sa to vola, takze vela veci ide "samo". Napr. skusal som USB klavesnicu - skompiloval som modul usbhid, ale nezaviedol. Pipojil USB klavesnicu, modul sa sam zaviedol a klavesnica hned fungovala (nie ako vo Windows, kde musis hodinu cumiet na nejake okienka a pripadne stale klikat na next).
jasne, vypadla mi tam carka ;), proste je to cca 5 modulu pokud se pamatuju, pro krysy a klabosnice, pro USB storage, USB jako takovy ....
nepatri to sice k tematu, ale nevite nekdo jak mam pripojit flash-ku kdyz je na ni (podle fdisk -l) FAT 12 ??? (zarizeni to je /dev/sda , flashka je v flash-ctecce)
mount pise ze mam specifikovat filesystem, ale vfat nejak nefunguje...
(mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sda, or too many mounted file systems)
dik
Ked "fdisk -l" vypise particie, tak potom musis mountovat jednu z nich (napr. /dev/sda1) a nie cele zariadenie (/dev/sda). Ked fdisk napise, ze to neobsahuje tabulku particii, vtedy by sa to malo dat namountovat priamo cele.
ja su vul.. nejak mi to vypadlo... jo, dik mocCitace:
Původně odeslal Rainbow
Zeby udev+hotplug ? :-)Citace:
Původně odeslal Rainbow
udev neni ppotreba, i s devfsd to fungujeCitace:
Původně odeslal TimeLord
dulezity je ten hotplug
mne se taky automaticky zavede modul na wifi, kdyz ji strcim do pcmcia :-)
To jsem jeste nevidel.... Nevim, jakou maximalni velikost filesystemu mela FAT12, ale bylo to hodne malo. Rekneme 512*64*2^12, to je nejakych 128MB. at tak, nebo tak, zkus misto vfat pouzit msdos nebo fatCitace:
Původně odeslal bufobufo