-
LG 4120 vs. LG 4160
Předem uvádím, že vím není ok se ptát takhle přímo na rozdíly mezi dvěmi konkrétními mechanikami mezi nimiž váhám, ale nemohu si pomoct. Pročítám totiž recenze a názory už skoro týden aniž bych se dobral nějakého výsledku, nicméně nakonec váhám mezi výše uvedenými mechanikami.
Nejde mi ani o rychlost, ani o cenu, ani ochrany, ani nepočítám, že bych nějak využil pálení DL. Jde mi jen o to, aby mechanika celkem bezpečně vypálila (na slušné médium) DVD. Vím, že 4160 je novější, ale není zase na druhou stranu 4120 vychytanější (myslím FW)?
Měl jsem zato, že mechaniky, která vychází tak dobře v recenzích to budou celkem samozřejmě umět, ale z některých názorů i je vidím jako potenciálně rizikové. Je jasné, že zmetky budou vždy a že se koneckonců dají reklamovat, ale proč si dělat problémy, že? Je tedy jedna z těchto mechanik mírně spolehlivější než druhá, nebo je to jako "prašť a uhoď"?
Prosím webmastera aby omluvil laika v oblasti pálení DVD, který je z oblasti Cd-R zvyklý na téměř naprostou stoprocentnost výsledku a příspěvek po týdnu smazal.
-
webmastera?
hele je to prast jako uhod. predpokladam, ze na www.cdr.cz si se koukal. takze si vyber to co je ti blizsi. osobne bych asi sel do novejsiho modelu.
-
díky Míšo, asi to holt budu muset risknout. Mimochodem, jeden z tvých předchozích avatarů (takový ten do sépiova) byl lepší:-)
-
A já jen dodávám, že 4120 už se pomalu ani nedá koupit, takže volba je jasná.
Misha už měl tolik avatarů, že už ani nevím, který byl nej...
-
to peta:
ad1.) no, 4120 už se schání hůře, to je pravda, ale dneska ji ještě třeba mají...
ad2.) tenhle to tedy nebyl, ale ten jak jsem psal byl fakt super; chtěl jsem ho sebrat a používat na fóru o zoofílii:-), ale než jsem se k tomu rozhoupal, tak pochopitelně zmizel
-
Pokud máš možnost, ber 4120, je rozhodně lepší než 4160, určitě má už vychytanější fw. 4160 neumí změnu book type (teda umí, ale nemá ji povolenou), někdy pálí pomaleji, než umí a než by měla.
-
už jsem včera koupil 4160 a trošku mě zklamalo, že mi dali kousek ze srpna (dost starý ne?) s tím nejstarším FW A300:-( FW je uveden i na štítku, takže nevím jak flashování ovlivní případnou záruku...
Zatím jsem zkoušel jen pálení CDR, CDRW, grabování audia a čtení DVD-lis, DVD-R (multidisc, imation) a no problema.
-
no ja mam na sve 4082b take uveden firmware na stitku. nicmene vyrobce sam nechava uzivatele updatovat, tudiz te toto nemusi zajimat.