Seagate 7200.7 a neznama chyba
Velmi pekne vas vsetkych zdravim.
Kamarat mi dal do ruky novy Seagate 7200.7. Vraj pri pokuse o instalaciu sa zosypal a nejde. Pracuje vo velkej firme a niejako sa mu ho nechce reklamovat ci co, takze ak ho rozchodim je moj. :roll: :-D :D
Takze som disk zobral domov, rozdelil na 2 primarne particie a sformatoval do NTFS.
Nabehol som do WIN a na prvy pohlad vsetko islo. Pustil som niejake benchmarky a vsetko vyzeralo OK. Potom som skusil na prvu particiu kopcit data (cca 10 GB). Po niejakej dobe to ale padlo a Win vyhodil hlasku o chybe pri zapise na pozadi (cache ??) Este som to par krat zopakoval ale vzdy to iste.
To iste som potom dal kopcit na druhu particiu ale tam vsetko prebehlo ok. (predpokladam, ze tym je vylucena chybna cache).
Skusal som potom utilitkou od seagate (SeaTools) diagnostiku ale vyhodilo mi to chybu (neviem co presne - bolo to iba ciselne oznacenie)
HDD regenerator mi oravil pomerne dost velke mnozstvo chybnych sektorov ale dosiel som iba asi do cca 4GB (nemal som viac casu)
Skusil som preto vynechat niejake miesto na disku a spravil som iba 1 particiu ktora zacina az zhruba od 15 GB-tu a pokracuje az do konca (ma asi 60 GB)
Po tejto uprave vsetko vyzera v poriadku (teda nemam ziadne chyby ani problemy, ale stihol som spravit iba niejake benchmarky + skopcit cca 50 GB (na skusku som kopcil na particiu aj s nej naraz))
Chcel by som este skusit low level format ale namam ziadny soft (poradte, na hirrens boot CD ani ultimate boot CD som nic nenasiel)
Takze som sa trosku rozpisal, teraz skuste nieco vy (niejake tie rady co s tym) :wink:
Vdaka