Pokles napětí na Fortron FSP400-60PFN
Mám tento 400W zdroj asi půl roku. Napětí na 12V větvi bylo kolem 11.855 bez zátěže a 11.7 (výjimečně asi 11.650) při 100% zatížení CPU. 5V větev nikdy nešla pod 5 V. Včera jsem zjistil, že na 12V je bez zátěže asi 11.7 a při zátěži klesá na 11.5 a viděl jsem i 11.470. 5V větev klesá lehce pod 5 V (4.98 V). Ostatní větve jsou v normálu. CPU je na default Vcore a paměti na 2.65 V. Mám začít vybírat nový zdroj, nebo je to ještě v pohodě?
Re: Pokles napětí na Fortron FSP400-60PFN
Citace:
Původně odeslal AXB
Mám tento 400W zdroj asi půl roku. Napětí na 12V větvi bylo kolem 11.855 bez zátěže a 11.7 (výjimečně asi 11.650) při 100% zatížení CPU. 5V větev nikdy nešla pod 5 V. Včera jsem zjistil, že na 12V je bez zátěže asi 11.7 a při zátěži klesá na 11.5 a viděl jsem i 11.470. 5V větev klesá lehce pod 5 V (4.98 V). Ostatní větve jsou v normálu. CPU je na default Vcore a paměti na 2.65 V. Mám začít vybírat nový zdroj, nebo je to ještě v pohodě?
no jelikož to má na 12v větvi jen 16A tak to asi nestíhá, zkus něco odpojit ( cdromku, disk atd) jestli ti to potom nebude lepší
Citace:
Původně odeslal -martin-
no jelikož to má na 12v větvi jen 16A tak to asi nestíhá, zkus něco odpojit ( cdromku, disk atd) jestli ti to potom nebude lepší
Až budu doma, tak můžu zkusit něco odpojit, ale tu sestavu mám už delší dobu stejnou. Že by ten zdroj najednou přestal stíhat?
Citace:
Původně odeslal AXB
Citace:
Původně odeslal -martin-
Až budu doma, tak můžu zkusit něco odpojit, ale tu sestavu mám už delší dobu stejnou. Že by ten zdroj najednou přestal stíhat?
Mě se tohle stalo s fortron 350W po roce, klesl s 11.80V až na 11.45V při zátěži, prostě to dlouhodobě nedával, takže šel :-)
Citace:
Původně odeslal Spajdr
Citace:
Původně odeslal AXB
Citace:
Původně odeslal -martin-
Mě se tohle stalo s fortron 350W po roce, klesl s 11.80V až na 11.45V při zátěži, prostě to dlouhodobě nedával, takže šel :-)
Takže je to na reklamaci?
Citace:
Původně odeslal AXB
Citace:
Původně odeslal Spajdr
Citace:
Původně odeslal AXB
Citace:
Původně odeslal -martin-
No já to prodal a bylo, protože ono záleží jak která deska ukazuje voltáž a taky co všechno na té sestavě máš nataktované, tohle bys reklamoval obtížně. Dokud ti nic netuhne, pc se nevypíná, tak reklamace nehrozí.
Citace:
Původně odeslal AXB
Na reklamaci to urcite neni protoze pro napeti na jednotlivych vetvich plati: +- 5%, cili u 12V je to 0,6V => 11,4V-12,6V je tudiz pripustnych