Potřeboval bych vědět, jestli tahle IP 194.228.135.8 patří diaupu od IOL, pokud ano, tak jestli je u nich veřejná a dynamická. Díky za pomoc... :wink:
Printable View
Potřeboval bych vědět, jestli tahle IP 194.228.135.8 patří diaupu od IOL, pokud ano, tak jestli je u nich veřejná a dynamická. Díky za pomoc... :wink:
Co takhle pouzit trochy sedych bunek ?
http://www.ripe.net/fcgi-bin/whois?f...&submit=Search
To jsem použil a moc mi to nepomohlo. V netname je IOL-ADSL, ale když dám přeložit tu ip, tak mi to napíše a8-135.dialup.iol.cz, takže nevím. Navíc tam nikde nevidím, jestli je ta IP veřejné/neveřejná, dynamická/pevna :?Citace:
Původně odeslal Jezevec
:roll: ty sedy bunky si asi nepouzil ze ? A na ten link ses taky asi ani nepodival ze ?
Díval jsem se na ten odkaz, když než jsem šel sem, ale nerozuměl jsem všem položkám. Bohužel jsem asi najivně čekal, že mi tu někdo poradí :mweheh:Citace:
Původně odeslal Jezevec
A ja zase naivne doufam, ze si prectes FAQ a nebudu muset vymejslet nejaky hodnoceni ktery ti priradime.
A) Ne NENI to privatni IP viz FAQ.
B) Ani byt nemuze, kdyz je pridelena v RIPE
C) Kde mas napsano KOMU a na CO
D) => je to verejna IP (jinak bys ji ani neprelozil z DNS).
E) Na dialu se IP VZDY prirazuje dynamicky (a plyne to i ze zanamu v RIPE - mas tam seznam oblasti pro ktery ten rozsaj je pouzitej)
F) takze nevim co tu jeste resis. Nocnik pristavit nemam ? Predzvykat stravu netreba ? Nez se na neco zeptam, zjistim si aspon nejaky zaklady (a prectu FAQ).
Díky...už mě to trklo s tou veřejnou :-). Trošku jsem se špatně vyjádřil. Šlo mi o to, jestli ta veřejná u iol je sdílená více uživateli nebo má každý modemář svoji veřejnou ip. Nejsem shopen posoudi, jestli stačí 255 adres na každý přípojný bod, aby na každého vyšla ip adresaCitace:
Původně odeslal Jezevec
Na modemu dostanes IP ktera je volna, kdyz se odpojis, dostane ji nekdo jinej.
Ty to asi potrebujes kvoli p2p alebo niecomu takemu. Staci sa po pripojeni pozriet na www.whatismyip.com a tu ip potom zadat do p2p softu ak chces byt aktivny. Samozrejme, po kazdom odpojeni to musis zopakovat...
Bylo to kvůli mému phpbb fóru. Jeden uživatel tam dělal trošku neplechu :wink: