Neviete, o nejakej firme (najlepsie SR), ktora skontroluje bateriu notebooku a obnovi kapacitu alebo repasuje?
Moc sa v tom neorientujem a neviem ci take nieco vobec existuje alebo
mam tu "15-minutovu" bateriu zahodit a setrit na novu. :?
Printable View
Neviete, o nejakej firme (najlepsie SR), ktora skontroluje bateriu notebooku a obnovi kapacitu alebo repasuje?
Moc sa v tom neorientujem a neviem ci take nieco vobec existuje alebo
mam tu "15-minutovu" bateriu zahodit a setrit na novu. :?
nehodi se to spíš do bazaru?Citace:
Původně odeslal Giger
ani nie lebo on to nechce predat ale potrebuje info o tom ako to a co to.
No ja som mal ties ten problem a dozvedel som sa ze se neda obnovit kapacita baterie na 100% ale len o dajakych 5-10% takze som to zahodil a zacal setrit na novu :)
A co to bolo za firmu?Citace:
Původně odeslal Platon
Pocul som totiz o tom v suvislosti s obnovou baterii pre mobilne telefony...
Len uz neviem kto to robi. :?
no tak to teda neni problem jako o 5-10% to ti rekni nejakou blbost ja jsem repasoval uz nejakou baterii do notebooku zalezi spis co to je za notebook a jaka je tam baterie pac nektere baterky hlavne ACER maj elektroniku jeste v sobe a tak to se repasuje tezce musis trosku si s nim pohrat a vetsinou odejdou tak dva -tri clanky v baterce ktere lze nahradit a zas ti to jede v pohode ..
Proste som dal obnovovat bateriu u nas bo bazara pre aj opravuju vselico a ani mi to tam povedali takze tak.
no tak jako povedet muze kazdy vsechno :o)
Dobre.Spytam sa inak:
Viete kde v SR repasuju baterie do notebookov?
Za pokus to urcite stoji... :-)
repasuju, napr. http://www.pmx.sk/
ale za repas baterky do mojej Armady m700 chceli okolo 4200Sk, takze som ich zrusil...
Dal som to spravit v Brne za 1600Kc :o . Nemam sice 4Ah, ale mam 3,6Ah a clanky Panasonic....slape to super - na vydrž viac ako uvadza Compaq k originalnej baterii...
Jak se jmenuje ta firma v Brně? Za ty prachy bych do toho taky šelCitace:
Původně odeslal Vlado
tipuju, ze by to mohlo byt tohle:Citace:
Původně odeslal Mil17
FULGUR BATTMAN spol. s r.o., se sídlem v Brně, Slovákova 6
nie, tu firmu nepoznam. Ake mas skusenostiu s tou firmou??? Mam taky pocit ze asi moc dobre to niesu ;D . Robil mi to jeden kolega student z VUT. Dohodli sme sa cez mail... je to robota "bez blocku" ;D .
MAL som aj jeden drobny problem - skapali z nicoho nic 2 clanky, tak mi to bezproblemov vymenil...akurat po repase to slo na kancelarcine SKUTOČNE do 4,5 hodiny s maximalnou usporou baterie, ale teraz po reklamacii to da 3 hodiny....presne ako mi prvy krat vravil pojede to 3-3,5 hodiny...
Ak chcete, tak cez SZ mozem poslat kontakt...
Neco v Praze neni?
stupid or just lazy? :roll: http://www.google.com/search?client=...utf-8&oe=utf-8Citace:
Původně odeslal Neo
me by se spis hodilo kdyby nekdo znali dane problematiky ;D napsal nejakej sticky thread v elektronice... zbastlit si to sam nemuze byt zas tak velkej problem :wink:
mňa by napríklad zaujmalo, či pri zvýšení celkovej kapacity batérie nahradením článkami s vyššou kapacitou je nutný zásah do riadiacej elektroniky vybíjania a nabíjania. :|
samozrejme je nutne upravit elektroniku baterie ... a to neni zrovna uplne easy :(Citace:
Původně odeslal bananalama
Li-Ion baterie sa nabijaju rovnako nez ohladu na kapacitu - najprv konstantnym prudom, potom konstantnym napatim. Otazkou je, ako bude reagovat meranie kapacity - moze to ukazovat blbo a podla toho by sa mohol notebook vypinat skor, ako je bateria vybita.
Odpajkovat bateriu a pripajkovat novu bateriu je docela jednoduche... u Armady m700 je to cela problematika repasacie :-) . V baterke je inteligentna elektronika, ktora hned (alebo po kratkom presviedčaní :-) ) zisti že dostala nové články..Citace:
Původně odeslal Strby
a nevite nekdo jak kuchnout baterku z IBM T40 bez nejakyho vetsiho poskozeni krytu??
btw na ebay se daji za par supu koupit jety baterky do multibay repasnout a trada 9 hdoin provozu ceka... ;D :drool:
no práve toho som sa odával. Takže moje vlastné schopnosti sú mimo hru. Predajcov samotných li-ion článkov nájsť neni problém ale tí "repaséri" sú dosť nenažraný. :| :?