Mám už asi rok Q790. V poslední době jsem se začal dívat více na filmy a všimnul jsem si duchů na tmavém pozadí, případně šmouh za rychle pohybujícími se předměty na tmavém pozadí. Předpokládám, že je to špatně odstíněným kabelem. Jaký je váš názor?
Printable View
Mám už asi rok Q790. V poslední době jsem se začal dívat více na filmy a všimnul jsem si duchů na tmavém pozadí, případně šmouh za rychle pohybujícími se předměty na tmavém pozadí. Předpokládám, že je to špatně odstíněným kabelem. Jaký je váš názor?
"Duchy" :arrow: odrazy na vedení (nevhodný kábel OR neprispôsobené vstupy na monitore OR neprispôsobené výstupy na grafickej karte - všetky tieto prvky by mali mať impedanciu 75 Ohm (impedanciu, nie odpor!))
"Šmuhy" za pohybujúcimi sa objektami :arrow: vlastnosť obrazovky - dosvit (podobne ako je u LCD monitorov "response time")
Jsem nevěděl, že mají CRT nějakou dobu dosvitu. Je vidět i drobná šmouha za za kurzorem, pokud se rychle pohybuje po tmavém pozadí. Nikdy jsem se s tím na monitoru nesetkal. Ani u hodně starých monitorůCitace:
Původně odeslal PeterM
Ak si dáš úplne čierne pozadie, tak to uvidíš na takmer každom monitore (niekde viac a niekde menej...) - všimneš si to iba pri slabom osvetlení.
BTW: nemám na mysli také rozmazanie obrazu (tieň) ktorý ide od každého stojaceho objektu smerom doprava - toto by bolo spôsobené nekvalitným výstupom na grafickej karte alebo mizernou elektronikou v monitore.
Ne jsou to šmouhy. Spíš jsem v trošku špatně popsal. Duchy to nedělá. Ale proč to tedy nedělají i televize, když je jejich princip funkce velmi podobný?Citace:
Původně odeslal PeterM
:eek: ??? Práve na TV je to vidno ešte lepšie :!:
Malý pokus: Zhasni svetlo, daj na televízor nejaký svetlý program (veľa bielej), zavri na chvíľu oči (aby si si zvykol na tmu), vypni TV a otvor oči - uvidíš že obrazovka v tme pomaly dohasína...
BTW: nie všetky obrazovky sú rovnaké, každá má iný dosvit. Ak si fest zvedavý, nájdi si na webe katalógové listy obrazoviek - dosvit je jeden z parametrov, ktorý tam určite nájdeš ;D
Při tom vypnutí vím, že tam je slabě vidět chvilinku obraz. Ale rozhodně jsem na žádné nepozoroval ani při temném pokoji to, co vidím na svém monitoru.... :roll:Citace:
Původně odeslal PeterM