Na dvou kompech se mi stalo, že bootování skončilo těsně před logon. Modrá obrazovka s nápisem Windows (ne BSOD). A dál bootování nepokračuje. To samé se děje v nouzovém režimu a položka Poslední známá konfigurace skončí se stejným výsledkem.
Printable View
Na dvou kompech se mi stalo, že bootování skončilo těsně před logon. Modrá obrazovka s nápisem Windows (ne BSOD). A dál bootování nepokračuje. To samé se děje v nouzovém režimu a položka Poslední známá konfigurace skončí se stejným výsledkem.
Tak tohle znam!
A stalo se mi to tehdy, kdyz sem prerovnaval velikosti diskovych oddilu pred XPckama. Stalo se mi to uz nekolikrat.
Ja nevim, jestli se to da opravit - zkusil bych instalacni cd a dat opravu - ja sem se vzdycky nastval, smazal systemovy oddil a instaloval znovu (prislo mi to min prace, nez opravovat wokna a pak zjistovat, ze je pulka veci rozmr***a).
Od ty doby se bojim hejbat s oddilama, a pritom w2000 to tolik nevadilo, a win98 uz vubec ne....hned bych se k nim vratil. Je to k vzteku.
rozjed instalaci windowsu a po strance kde souhlasis s licenci ti detekuje stavajici istalaci, pokud ano dej opravit a mas vyhrano vse je zachovano beze zmen jen nemas aktualizace.
zkus fixboot a fixmbr, jsou to programy pod XPckama
zkusil bych ten fixmbr a pak se uvidí
já vždycky zkusim fixboot, a potom až fixmbr a když to nepomůže nahodim je znovu :roll:Citace:
Původně odeslal Krupa
Příkazy FIXBOOT a FIXMBR nepomůžou, protože s touhle chybou nemají nic společnáho. Systém se kousne až ve chvíli, kdy je bootování téměř dokončeno.
Kdyby to bylo tak jednoduchý... :-) Ale nepomáhá, i to jsem zkoušel.Citace:
Původně odeslal Madmax.CZ™
A nejsou zrovna cerstve naklonovane?Citace:
Původně odeslal goodji
nejsou
Me to tak zustalo viset pri klonovani disku na jiny, pak staci kdyz se pripoji oba dva najednou a udela se zasah v registrech.
Ano. Presne toto znam!Citace:
Původně odeslal goodji
Nevyresil sem to, rekl bych, netrap se s tim, smaz to a instaluj znova widle.
No to je jasny ze sa to takto vyriesit neda. Protoze fixmbr a fixboot opravuju POUZE ZAVÁDZAČ XPecek ktory operuje iba pri boote (cize este predtym nez naskoci logo XPecek a zacnu sa natahovat do pameti) :wink: A to nesuvisi s problemom goodji.Citace:
Původně odeslal howard
Oba kompy jsem samozřejmě přeinstaloval, ale přesto by mě zajímalo jestli někdo zná jiné řešení. Přeinstalace je takové potupné řešení.
No pokial nevieme (alebo nam neprezradis) co to sposobilo, tak tazko hladat risenie :roll:Citace:
Původně odeslal goodji
Ja vam reknu uplne presne, co to zpusobilo v mem pripade.
Mel sem disk rozdelenej takto:
primarni C: 2GB WIN98
extended
- linux 5 GB
- swap 500 MB
- NTFS WINXP 10GB
- NTFS 30GB data
- FAT32 5GB data
No a ja sem se hrabal v tom linuxovym oddilu, celej sem ho zrusil a potom uz widle nenabehli a delali presne to, co popisuje puvodni dotaz. Ani vraceni toho oddilu z win98 nepomohlo.
Lamal sem si s tim hlavu 2 dny, pak sem uz potreboval pracovat, tak sem xp smazal a znova nainstaloval.
Proste XPcka jsou naky silene nahly na operace s oddilama, nechapu proc, win2000 takovy nebyli a win98 uz vubec ne!
Dnes to uz mam udelany tak, ze XPcka jsou jako druhy primarni oddil,
protoze si myslim, ze jim vadily operace s oddily pred nima, ale za nima je jim to jedno. Presto se od te doby bojim pracovat prilis casto s partisnama a budu, dokud mi nekdo nerekne, proc ty blby widle nenabehli do welcome screenu, co jim krucinal vadilo, a pres to vsechno proc se dokazalo nacist jadro, nacetla se grafika , ale blba uvitaci obrazovka nenajela.
Mas pravdu, je to desne potupny to reinstalovat, zvlast, kdyz mam dojem, ze za tim vezela jenom naka pitomost. No ale co s tim jinyho, kdyz ani nouzovy rezim nenabehl.
Me zase po naklonovani Ghostem, pak staci s obema disky vlitnout do WinXP a udelat poradek v registrech "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices", kde jsou informace o oddilech.
Přišel jsem ke známému, protože mu nechtěl naběhnout počítač, na otázku "jak se to stalo", mi řekl, že "neví, normálně vypnul počítač a druhej den nenaběhnul" na otázku "co instaloval" řekl že "nic". To je všechno co o tom vím. Ten druhej komp bylo v podstatě to samé.Citace:
Původně odeslal pYr0
Pomohlo? Asi těžko. Kdybych věděl jak se to stalo, tak jsem to sem napsal hned nazačátku. Tady není podstatné co to spůsobilo, ale JAK opravovat XPčka z konzole, a na to mi tu ještě nikdo neodpověděl (když pominu notoricky známé příkazy FIXMBR a FIXBOOT)
No jo, ale kdyz nevis, proc se to podelalo....podle me takovyhle zavady snad ani z konzole opravit nejdou.
Ja jsem napsal, co se stalo v mem pripade - a nikdo nevite, co sem s tim mel tehdy delat?
tato chyba (alespon u mne) byla vzdycky zpusobena po klonovani disku.
jeji nejpravdepodobnejsi pricina je tato:
xpcka (i win2k) najedou az do welcome screenu protoze je zavede boot loader (ntloader) ktery se jeste ridi podle partitionu:
pak v nejake chvili bootu az se zavede registr, se xpcka podivaj jake pismenko ma mit disk default a prideli mu jej a zaroven naplni promene %WINDIR%, %SystemDrive% a podobne, s timto nastavenim. ty nejhlavnejsi systemove veci maji v registech nastaveny cesty ve tvaru napr. %WINDIR%\neco\xyz.exe takze se normalne nactou, ale ten zbytek ne takze v pripade ze xpcka byly nainstalene na C: a dojde k zmene partitionu a najednou dostane disk co byl C: pismenko napr. X: system se nacte z X: ale dalsi veci co nemaj tyhle promene se bude snazit tahat z C: kde prirozene uz nebudou... a to je pripad seknuti u welcome screenu.Kód:default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
...
(proc asi nejde v spravci zarizeni zmenit pismenko systemoveeho disku :-) :idea: )
ale obecne myslim ze tahle chyba z konzole opravit nejde (pokud nemame konzolovy regedit), protoze je treba se hrabat v registrech: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices a sprehazet pismenka k obrazu svemu, tak aby to zas najelo.
mozne dalsi reseni: zmenit v registru vsecky veci co maj napr. C:\... (kde C je systemovy disk) na %SystemDrive%\....
(ale to je mnou netestovano, takze negarantuji nic) !!!
No slysel jsem ze je regedit i pro DOS :wink:
No a asi to pujde i pres Opravnou konzoli... ale to fatk nevim.
A nelze se dostat do registru podelanych widli pomoci Bart's PE Builder?????????
klasicky regedit co je we woknech, lze spustit v dosu.. ale pouze pro import a export do/z registru,Citace:
Původně odeslal Dominator
mozna ze si slysel o tom.
a timhlenctim se daj wokna taky opravit v pripade ze mas vhodne zalohy registru.
Zaujimavo vyzera toto bootable CD......velmi jednoducho by ste riesili svoj problem (pokial ma teda durdin pravdu ale urcite ma :wink: ) http://www.avast.com/cze/avast_bart_cd2.html
Ale kvuli tomu si nemusite kupovat tuhle kravinu.
Zde si stahnete nejnovejsi Bart's PE Builder, vybavte si ho vsemi potrebnymi pluginy (napr. Total commander, PQMagic, ...), udelejte si image, vypalte na rwcko a nabootujte si svou "live-distribuci" windows :-))))