Jde nějak získat info SMART ze SATA disků nebo zjistit jak na tom disk je? Případně kterej program na to použít?
Printable View
Jde nějak získat info SMART ze SATA disků nebo zjistit jak na tom disk je? Případně kterej program na to použít?
SpeedFan
SpeedFan 4.17 mi ukazuje jen u PATA disků nikoliv disk SATA. Zkoušel jsem i starší verze a nic. Možná je to jen v jeho nastavení, tak prosím porďte.
u me to same, speedfan S-ATA disky nezobrazuje
Mám PATA Barracudu přes redukci Serillel od Abitu a někdy mi to zobrazí a někdy ne :eek:
Starší verze nezobrazovali nikdy :!:
Speedfan 4.17 mi zobrazuje SATA Seagate (ST3120026AS).
odzkouseno opravdu 4.17 ukazuje teplotu sata disku.
Ale tady jde o SMART status, nejenom o teplotu.Citace:
Původně odeslal honzAK
Nebude to treba tim, ze si neumi poradit s Sil 1312, nebo jaky to mate vetsinou radice na nF2 a KT600.....
Ja tam mam Silicon Image SiI 3112 a S.M.A.R.T. i teplota ukazuje.
Já tam mám řadič Promise FastTrack 376. A neukazuje nic ani teplotu. Třeba se dočkáme v novějších verzích SpeedFanu. Ono nejde i nastavit AAM, ale to je fuk hadr je naštěstí tichej.
A co Everest? http://www.lavalys.com/products/down...ng=en&pageid=3
Zkusím, ale obávám se, že to funguje jako AIDA32 a ta mi nic taky neukazuje, ani ActiveSMART, aj.
Speedfan zobrazuje SMART hodnoty na integrovanym radici KT600 u Hitachi i WD uz nekolik verzi.
Tak jsem zkusil speedfan 4.17 a stale nic. Podle me to nepodporuje moje deska
taky me to nejde :-( Uz jsem zkousel vsechno, ale bohuzel :?
EDIT: 2mudboy: v podpisu mas napsano: Seagate SpinPoint 160GB S-ATA
SpinPoint je oznaceni samsung disku ne ?
A jo!!! Jsem se prepsal :evil:Citace:
Původně odeslal Mirectec
dik
EDIT: Je to lepsi?
Tak jsem zkoušel i Everest a nic, podle mě je problém v řadiči Promise, který tyto informace neumí zobrazovat, zrovna tak jako nastavení AAM. Zkoušel jsem to na desce, kde je SATA integrovaná v chipsetu a tam nastavení AAM šlapě, takže předpokládám, že by šlapalo i SMART. Pokud někdo má jiné poznatký jak získat informace SMART popřípadě nastavení AAM u řadičů Promise, tak ať mluví teď nebo už nikdy! :-))))