-
Help system nevi o HDD
Dotahl jsem si domu starsi 30 gb maxtor hdd, nastavil jumper na slave (aspon myslim), zapojil na stejnou ksandu jako svuj prvni 40 Gb WDC disk, najel do systemu.. divam se - a novy disk nikde.. pocitac o nem vubec nevi.. tak se juknu do spravce zarizeni - a ve spravci zarizeni ten disk je! zkusil jsem napovedu systemu win, a tam bylo akorat cosi jestli se nepokousite pouzit vice jak 4 zarizeni - to se sice pokousim (2 disky + vypalovacka + DVD-rom + FDD) ale myslim ze by to melo fungovat stejne..
Deska MSI K7N2 Delta
HELP netusite nekdo v cem je problem?
-
Hmm a co takhle zjistit jestli ten disk má vytvořenou nějakou partition :idea:
Není na něm třeba Linux ???
-
Hm nevim jestli ma partition, ale linux na nem asi urcite neni.. ale ten disk byl pouzivanej takze myslim ze partition na nem asi taky bude.. jak to muzu zjistit? do tohohle uz moc nevidim..
-
Sežen si Partition Magic nebo taky můžeš po nabootovaní do DOSu pomocí příkazu Fdisk.
-
Jestli máš win XP tak mrki do správce disků.
-
Jo mam win XP, ale co je to spravce disku netusim..?
Co presne myslis?
-
Ovladaci panely, Nastroje pro spravu, Sprava pocitace, Sprava disku
-
Ne tam o nem nevi.. zkousel jsem partition magic, ten o nem vi, ale nejde tam vytvorit partition a zadna tam ani neni.. znamena to ze neni naformatovany?
-
Vazne ten spravce disku o nem nevi ? Mel by ukazovat to same co parittion magic. Dival jsi se tam dolu ? jak jsou jednotlive fyzicke disky a nebo jen nahore na pismenka?
-
tohle ukazuje partition magic:
http://www.valachnet.cz/~cizekm/status.jpg
jo a ten spravce disku o nem teda vi, pravda.. a ukazuje tohle:
http://www.valachnet.cz/~cizekm/status2.jpg
-
tak tam nekde v tom spravci disku tukni u toho napisu dynamicky pravym a dej neco jako iniciovat
-
ja bych teda ho radsi prevedl na klasicky z toho dynamickeho. a pokud to neudela spravce tak mu musis priradit pismenko.
-
imho prevest jde jen na dynamicky a zpet jiz nikoli, jedine zformatovat, takze mali tam data, tak to nepujde.
Jinak normal je urcite lepsi nez dynamicky
-
monsoon
tak udelal jsem to, precetl jsem si to na strankach maxtoru.. disk uz funguje, ale ukazuje to teda ze je to dynamicky disk.. vadi to nejak? a jak ho zmenit na normalni? pismenko uz ma, normalne G: a jde se na nej v klidu dostat a kopirovat na nej a cist z nej..
-
pokud na nem nemas zadna data, tak neni problem, bohuzel tady nemam zadny dynamicky disk, takze nevim presne kam tuknout, ale udela se to nejak v tom spravci disku, smazes tu partition a pote mozna staci vytvorit novou, nebo jeste pred tim tam bude nejaka volba jak z toho udelat normalni disk, nebo odstranit dynamicky disk, nebo tak neco, rek bych ze to najdes :wink:
edit: http://support.microsoft.com/default...9044&sd=tech#4
-
Myslis naformatovat nebo odstranit oddil?
-
precti si ten link co jsem ti hodil, je to popsano primo od ms,
tuknes pravym a das prevest na normalni disk a pote potvrdis ze chces vse smazat
-
prevest na normalni disk tam neni.. od MS je tam napsany ze mam dat delete volume.. a pak teprve prevest na basic disc.. delete volume asi bude odstranit svazek
-
jo to bude ono, prekouk jsem se,
takze odstranis vsechny svazky a potom to prevedes
-
Jojo diky moc za pomoc :)
Uz jsem ho prevedl na zakladni s NTFS :)
edited by Tom: vyreseno LOCK ;D