Problem v pretaktovani mam v tom ze pokud ji taktuju na jakouli hodnotu tak jeji vykon spise klesa nez stoupa.Na default mam 3000 bodu a pokud ji taktnu tak nejakych 800.Mam sestavu Asus A7V8X-X,Athlon 2200+,512DDR,120Gb hdd
Printable View
Problem v pretaktovani mam v tom ze pokud ji taktuju na jakouli hodnotu tak jeji vykon spise klesa nez stoupa.Na default mam 3000 bodu a pokud ji taktnu tak nejakych 800.Mam sestavu Asus A7V8X-X,Athlon 2200+,512DDR,120Gb hdd
Zmen si nadpis a napis co taktujes....
jj...jak říká Massster...napiš, jakou kartu taktuješ, jak moc a taky pozměň nadpis.
Pravděpodobně ale máš co do činění s nVidií, který v případě toh, že nezvládá takty tebou nastavený, přejde do "safe" režimu, čili se podtaktuje na určitou hodnotu, která je menší i než default tykty karty (o dost), takže proto ten výsledek...
Chlapi omlouvam se za tu chybu,ja myslel ze to je uz v sekci fx5700
V klidu:) Nainstaluj Rivatuner a zapni si monitorování frekvencí na pozadí...ak spusť nějakej test, nech ho proběhnout a jakmile skončí, nalez do Rivatuneru a podívej se do toho grafu, jaký jsi měl reálný frekvence během toh testu. jak řikam. Tyhle nVidie přepínaj do safe módu, když je jejich teplota moc vysoká...
Tak jsem zvedl takt jadra z 425 na 470 a pamet z 550 na 610 ,frequence po celej test 3d marku zustali stejny ale teploty sli az k 58 stupnum coz si myslim je moc,jinak sem mel na konci testu 750 bodu.kdyz tak koukam na kolik je maj tatli ostatni a maj to v pohode tak to nechapu.
U mě pokud taktnu paměti,třeba jen o 10 MHz,tak se mi začne sekat Doom3 a pomůže mu jen navrácení tktu a restart.Nechápu proč.Jinak v NFS mi to jde.
Chci tu taky upozornit na ovladače 6693,při nichš mi vypíná větráček a nezapne se ani při hře.Jádro se mi vaří!!!Tak na to bacha!
Mas to nekde overene? Jestli ne, tak prosim te nesir poplasne zpravy ;) Jinak sekce ovladace :-)Citace:
Původně odeslal Xfantasy
A vyplej větráček je jako co?Sem snad slepej nebo jak?Myslíš si že sem nováček kterej píše z cesty a nic neví?Tak to prrr.Kdybych tam nedal zase ovladače Leadtek,tak bych asi nevěděl že to s nima jde.Citace:
Původně odeslal Masster
A sekce Ovladače jsou na hovno pokud ti tímto odejde karta!Tak si to laskavě uvědom.Tohle se týká karty!Každej kdo má tuto kartu vleze sem a pokusí si to ohlídat.Nebo si to ověří.Neříkám tu že je to u všech karet.Stalo se to mě a je to fakt!
Trochu mysli než začneš poučovat o sekcích.......
Overene jako z vice zdroju, ze se to vyplo tobe, neznamena prece, ze to dela na vsech kartach ;) A pokud jak pises, to vypina pouze tahle verze, tak to patri do sekce ovladacu a tam by melo byt upozorneni, aby si je ten dotycny nestahnul. Ja jsem o tomhle proste nikde necetl a dokud mi to jeste nekdo nepotvrdi, tak nemam duvod neverit, ze to je specificky problem kombinace pouze tvoji karty a techto ovladacu a treba jeste neco jineho.Citace:
Původně odeslal Xfantasy
Co se týče mé FX5700 Inno3d, tak nějaké vypínání ventilátoru nepozoruji.
Jen mě vrtá hlavou proč je v nastavení taktovací kmitočtu možnost ventilátor vždy zapnut( v nastavení ovladačů).
//edit: aktualně ji mám na 474/500, velmi dobře se mi teď hraje FarCry.Nemusím ořezávat stíny a jiné libůstky.
Jádro mi jde jen do 470.Pak už se zastavuje obraz.Jiní píšou o překročení 500MHz.Paměti jdou v pohodě až na 680,ale jak sem psal,nyní mi Doom3 při jakémkoliv čachru s pamětí seká a jede asi tak kolem 4 FPS.Nevim proč to dělá.NFS a jiné mi šli OK.
neco podobneho mi to delalo taky sice ne u doomu 3 ale vyresil to flash zpet na originalni bios...
Před měsícem jsem si koupil tuto kartu. Všude jsem četl, že je dobře taktovatelná. Ale když jsem zvednul frekvence z 425/552 na 494/694, dostával jsem v benchmarkách o hodně míň bodů. Zjistil jsem, že dokonce můžu jádro zvednout až na 500 a vše i včetně benchmarků je stabilní. Jak ale zvednu paměti nad 555, karta ihned jde s výkonem dolů. Nemyslím, že by to mohlo být nedostatečným chlazením, protože ve všech forech i recenzích karta běží na 494/654 bez jakéhokoli další chladiče než stadartního. Opravdu jsem už zkoušel vše, ale bezvýsledně.
To je to samé co mám teť za problém já.Pokud změnim RAM tak to jde dolu.Citace:
Původně odeslal Boid
A ma ta karta 2D/3D mod?
Ne,Leadtek nehraje na 2D/3D.V jeho softu "WinFox" je přetaktování 2D/3D,ale pokud se to znova spustí je taktováno obojí.
V ovladačích a jiných softech je jen taktování bez rozdělení.
Pokud se v NvHardpage pokusim taktovat jedno z xD tak mi zkolabuje.
Když sem flashnul bios jiného výrobce tak tam to rozděleno 2-3D bylo.
Tak to je ono, nove ovladace si s timhle nastavenim nerozumi, karta musi mit 2D/3D mod, jinak se chova presne tak, jak pisete. Jadro jde taktovat bez problemu, ale po pretaktovani pameti, klidne i o jeden MHz jde vykon na polovinu.
Existuji v podstate dve reseni, pouzivat stare ovladace 56.72, to jsou myslim posledni kde taktovat jde anebo flashnout bios.
a co zkusit sledovat freq na jadre a na pametich v riva tuneru, at jsme moudrejsi......
Pokud nema karta 2D/3D mod, tak je to naprosto zbytecne ;)Citace:
Původně odeslal el_Barto
Jo,tak Masster měl pravdu.Zrovna sem zkusil ty 5672 a jde to taktovat bez stráty výkonu.
To mě nenapadlo.Už sem se chystal tam vrazit jinej BIOS.
Kdyz sme u toho biosu,jakej by byl asi nejlepsi?Ted mam origos Leadtek
mmt, ty mas ale 5900XT?Citace:
Původně odeslal butcherson
To uz patri sem http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=65624 :wink:
ja ted pouzivam aktualizovany BIOS co byl na LEADTEK.com , ale donedavna jsem jeste pouzival ASUS bios, ten leadtek se mi ale zda ma trosku lepsi obraz na tvoutu, zmena vykonu zadny.... jako obvykle...
Kdyby někdo přišel na to jak v tom biosu upravit napětí do GPU,tak to by byla bomba.Ten Leadtek si mi skoro nehřeje,takže by to chtělo trochu přitopit a vohulit taktování :-)