no napadlo mě...furt omylem šaham na reset, tak bych chtěl abych musel zmáčknout 2tlačítka zároveň aby so to resetlo...tzn jak jednoduše zapojit dva spínače aby každej fungoval jako půl??? jestli to teda de něják jednoduše???
Printable View
no napadlo mě...furt omylem šaham na reset, tak bych chtěl abych musel zmáčknout 2tlačítka zároveň aby so to resetlo...tzn jak jednoduše zapojit dva spínače aby každej fungoval jako půl??? jestli to teda de něják jednoduše???
To je veľmi jednoduché - zapojíš dve tlačítka do série...
(zoženieš si ešte jedno tlačítko, prerušíš jeden prívod k terajšiemu RESETu a do prerušeného miesta vložíš ďalšie tlačítko)
:idea: nejako takto: -------o/ o-----------o/ o--------
jo jasně tohle mě taky napadlo...ale radši bych kdyby to něják šlo spínačemCitace:
Původně odeslal PeterM
Nie celkom rozumiem tomu, čo vlastne chceš. Ale namiesto dvoch tlačítok môžeš kľudne použiť tlačítko a vypínač - bude to fungovať tak, že tlačítko RESET bude funkčné len vtedy, ak bude vypínač zapnutý.
BTW: na RESET nemôžeš použiť dva vypínače (respektíve bolo by to veľmi nepraktické...)
jqsně to je mi jasný..chtěl sem abych je musel oba podržet zároveň aby se to "sepnulo" ...Citace:
Původně odeslal PeterM
Tak teraz ti už vôbec nerozumiem :?
Veď keď zapojíš dve tlačítka (spínače, čokoľvek...) do série, tak dosiahneš presne to, čo chceš - musia byť stlačené obidva naraz, aby došlo k RESETu.
...a to som ti radil už v prvom poste ???
no sak jo. tak to PeterM maloval (ehm, spis psal). 2 talcitka do serie. je jedno, ktery zmacknes a ktery pritom musis drzet, ale je nutne pouzit soucasne obe dve.
[/OT] pozde :oops: sorry [/OT]