ve zvuku z integrovaný zvukovky na týhle desce slyším rušení od SATA Hitachi 2k250 160GB a ještě trvalej a dost hlučnej nespecifikovatelnej šum. nevíte někdo co s tím?
Printable View
ve zvuku z integrovaný zvukovky na týhle desce slyším rušení od SATA Hitachi 2k250 160GB a ještě trvalej a dost hlučnej nespecifikovatelnej šum. nevíte někdo co s tím?
Klasicky problem onboard zvukovek, zde je pouzit k DA prevodu cip Realtek. Pokud chces slusnou kvalitu, tak musis vzit zvuk z S/PDIF pres zesak do sluchatek (samosebou musi byt slusny zesak).
Jinak v mixeru zkus povypinat na zkousku vsechny vstupy krome Wave.
Už sem zkoušel povypínal všechny ostatní zdroje kromě wave. Nepomohlo to :? Docela nechápu, že na tomhle vcelku drahým mobo je tak špatnej zvuk a na celkově nicmoc desce ECS K7VTA3, byl zvuk z integrovaný zvukovky v pohodě. ???
Nevím, proč ti to šumí, ale na týhle desce je naprosto dostačující zvuk (pokud samo nemáš na nějakou lepší zvukovku.Delší dobu jsem zvuk z desky používal a nemohl jsem si stěžovat.BTW - mám doma dva ASUSy desky a na obou šel zvuk bez problémů.
V bednach to bude jakz-takz, ale pokud to z toho analogu pustis do sluchatek, tak tam proste ten seek+sum slysis.
Ale vsechno to je o penezich, cim vice, tim vice muziky.
moved
Integrovaný zvuk na MB je dnes pomalu již standartem, ale není žádná snaha o kvalitu tohoto standartu ... Vše je jen o obchodě, ty vidiíš, že MB má již zvukovku, tak je to plus ke koupi, oproti MB která ji nemá, jenže nikdo už nemluví o kvalitě, protože svůj učel to splnilo ... koupil sis jí ... No a teď zjistuješ, že to není Fully HW zvukovka, ale jen nějaký kodek (AC97, CMI a pod.) no a od tohohle nemůžeš čekat zázraky, takže v analogové cestě prostě bude šum, praskání a kdo ví co ještě, protože vše HW od zvukovky leží kolem cestiček s VF signálem ....
Nejlepší je koupit nějakou PCI zvukovku, třebas stařičkou SB128 a pomůžeš si o 200% ;)
Tak přesně ten samej problém mam i na Asus P4P800-E Deluxe. Vyřešil sem to tak, že sem si nechal SB Live! :-)
mam podobnej problem, kdyz kopiruju zaznam do dv kamery (konkretne jen panak gs15) tak je slyset brum, fw i zvukovka sou integrovany, zvlastni na tom je ze brum je slyset jen kdyz bezi mechanika kamery, kdyz je jen pripojena na standby nic slyset neni, i chybka v kamere je mozna :roll:
Uff. Dokolecka se opakujici problem sdilenych IRQ. Problem je v naprosto nesmyslnym pridelovani IRQ jednotlivym zarizenim, pokud mas zapnutou podporu "Jednoprocesorovy pocitac s rozhranim ACPI" Zvukovka si pak sedne na nejaky nesmyslny virtualni IRQ a sumeni, skripani, vrceni, bzuceni a podobny nechutny zvuky jsou na svete. Neni to problem jen integrovanych zvukovek - toto se tyka v podstate jakehokoli zarizeni, ktere ma vykouzlit do reproduktoru zvuk. Hodne casto se tento problem vyskytuje pri pouziti zvukovek Creative. Taky jsem podobny problem resil (mam Audigy2) a vyresil ho k uplne spokojenosti tim, ze jsem zmenil ovladac POCITACE z "Jednoprocesorovy pocitac s rozhranim ACPI" na "Standardni PC". Audigina od ty doby hraje o 100% lepe.
PRO BEZPROBLEMOVY ZVUK BY ZVUKOVKA MELA MIT SVE VLASTNI, S NICIM JINYM NESDILENE IRQ