Re: Odchadza mi Northwood ?
Citace:
Původně odeslal Benco
Hi lidi
Pred cca 5 mesiacov dozadu som si kupil kupil novu P4 2.8 800 FSB Northwood. Procak mi isiel pekne stabilne na 3600 Mhz 1.65V pri 250 FSB ( synchro ) Moj problem je v tom ze mi PC po par mesiacoch zacalo z neznamych dovodov mrznut a resetovat. Tak som znizili na 3500 MHz... a zase, ale mesiac klud. No a teraz som natom tak ze mi totalne PC mrzne aj na 3400MHz. Co myslite odchadza ten procak ? :-(
Chladic mam Cooler Master Hyper 6, teploty su maximalne do 58C
Doska Abit IS7-E, 2x A-DATA 512 MB 500MHz, Radeon 9800 PRO
Podobny problem se projevuje i u Mobile Bartonu, kdyz se jim dava moc vysoka voltaz. Jirka Drak jel nejakou dobu na hodne vysoke frekvenci Mobile Bartona 2600+ (tusim cca 2,65GHz) pri 1,80V a po case procik prestal na tyhle frekvenci makat, musel jit s frekvenci i voltazi dolu. To co popisujes ve svem prispevku je klasicky SNDS. :?
Citace:
Původně odeslal Halen
Podobny problem se projevuje i u Mobile Bartonu, kdyz se jim dava moc vysoka voltaz. Jirka Drak jel nejakou dobu na hodne vysoke frekvenci Mobile Bartona 2600+ (tusim cca 2,65GHz) pri 1,80V a po case procik prestal na tyhle frekvenci makat, musel jit s frekvenci i voltazi dolu. To co popisujes ve svem prispevku je klasicky SNDS. :?
ale halen, uz zase? SNDS je klasicky YETI .. kazdy procak zomrie ked ho smazis ... 1,65 je uplne v norme, ak to mal v biose tak aj tak nemal viac ako 1,6@load takze uplne klidanko, odpeceny intel tymto sposobom ako sa to stava bartonom som este jakziv nevidel/nepocul a toto nebude prvy tomu ver :roll: .. p4kam to skorej pomaha, pretoze potom im staci nizsie napetie a idu snad este lepsie :roll:
Citace:
Původně odeslal MadCap
Citace:
Původně odeslal Halen
ale halen, uz zase? SNDS je klasicky YETI .. kazdy procak zomrie ked ho smazis ... 1,65 je uplne v norme, ak to mal v biose tak aj tak nemal viac ako 1,6@load takze uplne klidanko, odpeceny intel tymto sposobom ako sa to stava bartonom som este jakziv nevidel/nepocul a toto nebude prvy tomu ver :roll: .. p4kam to skorej pomaha, pretoze potom im staci nizsie napetie a idu snad este lepsie :roll:
Tomuto procaku to ovsem ocividne NEPROSPELO, sel na 3600, pak na 3500 a ted nejde ani na 3400. Co je lepsi? Hledat problemy v desce/zdroji/komdikach/paste/chladici/panu na nebesich a spouste dalsich veci a nepriznat si pravdu - procaku proste 1,65V@58stupnu ABITA neprospelo. At kolega odzkousi procak v jinem compu, ten bude mit vse OK a procak mozna pojede opet na 3600 :idea: Ale podle popisu komponent - deska ABIT (problemy s kondikama byvaly mozna v dobe desek BE6), zdroj Enermax - bych si tipnul na procak. A onech 1,6@load na veci nic nemeni, komp neni full load po celou dobu provozu. Vic nez zajimave by bylo sledovat trebas na nic moc grafu od speedfanu prubeh Vcore. Byva to poucne, obzvlast obcasne spicky v napajeni. Navic, vypocetni jednotky bezi na dvojnasobku frekvence a v procaku NEJVIC TOPI vypocetni jednotky. Mam svuj procak rad a nedavam mu vic nez 1,60V a to jsou gate tranzistoru technologie AMD tlustsi nez gate tranzistoru technologie Intel.
2 Ed Reznor - Enermax ma jedny z nejsilnejsich zdroju, co se tyka vetve +12V Oproti Enermaxu s 28A v +12V je kuprikladu muj Fortron 350W s 16A v +12V uplna kupa srotu. Ted uz jedine jeste silnejsi Enermax s aspon +35A ve vetvi +12V To uz snad postaci. :-o