Čau lidi, přemýšlím nad pořízením novější (použité) grafiky. Jenže mám starou desku KT133 s AGP 4x. Půjde tam dát nějaká karta s AGP 8x? Nepotřebuje to zvláštní napájení? Stačila by i GF4 nebo Radeon 9000...
Díky
Honza
Printable View
Čau lidi, přemýšlím nad pořízením novější (použité) grafiky. Jenže mám starou desku KT133 s AGP 4x. Půjde tam dát nějaká karta s AGP 8x? Nepotřebuje to zvláštní napájení? Stačila by i GF4 nebo Radeon 9000...
Díky
Honza
imho grafiky oznacovane jako agp8x agp8x podporuji, nicmene nevyzaduji a jsou kompatibilni s agp 4x. jeste jsem se nesetkal s takovou grafikou, ktera by nebyla agp4x kompatibilni
Samo ti tam půjde bez problémů :arrow: problém by nastal jen v tom případě ,kdyby jsi chtěl narvat grafárnu AGP 8x do desky s podporou jen AGP 2x anebo obráceně.Citace:
Původně odeslal HonzaRez
Mam KT133A (cize tiez AGP 4x) a par mesiacov dozadu som na tom fical s GF4Ti, takze ziadny strach. Nechcem moc rypat, ale aky mas komp? Ja mam 1,3GHz a ta GF4 sa tam flakala a skoro nic nerobila. Narast vykonu tam bol ale napr. 3D Mark 2001 -> 8000b (a uz som s tou grafikou videl vysledky okolo 14k - 15k). Najvtipnejsi bol UT2003. Oproti GF2GTS tam bol rozdiel nejake 2fps
Díky za projevenou účast, jsem na tom doslova jako ty. Jenže jsem se zbláznil a strašně chci hrát Deus Ex: Invisible War (nechápu, jak jsem ten rok bez toho mohl žít!) Takže hledám jakýkoliv způsob, jak to s nízkými náklady zprovoznit, a s nějakou tou GF4 by to snad splňovalo minimální nároky... Je tu snad někdo, kdo má s touhle hrou zkušenosti?Citace:
Původně odeslal Sherpa
Díky
honza
Ja mam sice Athlon XP2000+, ale kdyz sem upgradoval GF3 na R9600 rozhodne to byl velky narust vykonu - nemam pocit ze by se ten R9600 flakal - tj. vyuzil bych daleko vykonejsi grafiku. 3DMark 2001 sice zrostl o 1000bodu (hodne zavisle na CPU), ale skore v 3DM2003 se temer ztrojnasobilo - na nove hry skutecene vyuzijes vykonou grafiku i s pomalym CPU. Nehledene na to, ze spis hraju skutecne hry nez 3DMarky - dalsi vec je moznost hrat starsi hry s AA a AF. Kdyz sem pustil na novy karte Need4Speed Underground 4xAA a 8xAF dovela mi spadla celist - hra vypada o 300% lepe nez s GF3.Citace:
Původně odeslal Sherpa
Abych nebyl uplne OT, mam KT133A a AGP 8x Radeon v ni chodi jedna basen, fungujou dokonece AGP FW i AGP SBA 8-)
S G4 si to zahrajes tak 800x600 na low. Doporucuju aspon nejakyho > R9500, >FX 5600. Sam sem to hral s G3 640x480 na low. No nic, seste sem to s mym Radeonem neskousel - du to naistalovat a pak podam detailni report ;DCitace:
Původně odeslal HonzaRez
ten procesor je na gf4 slaby - btw, trochu ho potrap, me sel stabilne na 1600 :wink: navic jak 3dm01, tak UT2003 jsou velmi ovlivneny vykonem cpu, takze kdyz mas uzky hrdlo v cpu, tak nemuzes ocekavat nejake zazracne skoky ve vykonu :wink:Citace:
Původně odeslal Sherpa
Tie dva testy som tam dal naschval kvoli tomu ze ich ovlyvnuje CPU, aby bolo vidiet tu zavislost na CPU. Je pravda, ze napr. Far Cry s tym behalo uplne krasne 1024x768 medium detail.Citace:
Původně odeslal riksa
Mne to tiez nejde do hlavy. AXDA bola fakt vydarena seria ale ten smrad funguje len po 1333. Potom uz treba dost brutalne dvihat napatie (1,9 a vyssie)Citace:
Původně odeslal riksa
Tak to nemas pravdu. Ja som to hral 1024x768 medium detail a par na high (uz neviem ktore). Okrem toho by som povedal ze ta GF4 tam staci a je dost lacna. R9500 teraz zozenies dost tazko a 5600 by som si teda do kompu nedal...Citace:
Původně odeslal Caleb
ja jsem mu daval porad 1,93 (deska overvoltovala z 1,85) a slo mu to k duhu :-) . nicmene, defaultni napeti bylo tusim 1,75, takze zas tak velky rozdil to nebylCitace:
Původně odeslal Sherpa
O ten rozdiel by ani neislo ale strasne to hreje