-
bios vb-601 + kde nahrat
No flashoval sem a jen mi to postnulo, tak sem flashnul starsi a.... uz to nedela nic. Stalo se to nekomu a jakej bios mam pouzit?
Vi nekdo, esli ma nekdo zapisovacku v Trutnove nebo okoli?
Eventualne, ma-li nekdo nefunkcni tudle desku, tak bych to koupil(v Trutnove ci v Praze).
-
-
Bios najdes tady: http://www.fic.com.tw/support/
Jakou verzi BIOSu jsi tam flashoval a jakou revizi PCB mas?
-
Presne v tom bude asi problem. Inak ten link je blby... Existuju asi 4 rozne verzie tejto dosky a kazda potrebuje iny BIOS. Na strankach maju samozrejme bordel - typicke pre FIC, je to takto s viacerymi doskami od nich :evil: Pozriem doma na tie BIOSy.
-
Ja mel prave VB-601 s BX440 PCB 1.3 a daval jsem tam verzi BIOSu MI415 a bylo vse v pohode.
Jednotlive verze VB-601:
VB-601 BX chipset
VB-601-V VIA
VB-601-Z ZX
-
Na VB601 (s BXkom) existuju BIOSy MCxxx, MExxx a MIxxx.
MCxxx je pre PCB 1.1, Winbond W83977TF, 1Mbit (128KB), nema ACPI
MExxx je pre PCB 1.3, Winbond W83977TF, 2Mbit (256KB), ma ACPI
MIxxx je pre PCB 1.4, Winbond W83977EF, 2Mbit (256KB), ma ACPI
A navyse:
Pre PCB 1.4 s W83977EF-AW je BIOS MI415
Pre PCB 1.3 s W83977EF-AW je BIOS MI413
Pre PCB 1.3 a 1.4 s W83977EF je BIOS MI411
TOTALNY BORDEL
-
Jo je v tom trochu chaos.Vidim ,ze to mas v maliku.
-
No, mam verzi 1.3(esli sem koukal na spravny cisla) a zda se ze mam desku prave vb-601. No nejdriv sem tam vrznul mi415 a jen to postlo, ani to nebootovalo. Tak sem hodil na disketu awdflash a starsi bios mi412 a.....uz to ani nepostlo.
Jo a jak sem tam daval tu mi 415 tak to tam graficky ukazovalo, jak to zapisuje(takovy obdelnicky se vybrvovaly, neco na zpusob scandisku) a cast tam zustala nevybarvena-jako ze se cast neprepsala(myslim)). A to same u te mi412. Ale to asi problem nebude.
Diky vsem za rady a prispevky. Az casem prekonam lenost, tak si skaknu do gm nebo nekam.
-
Ten zoznam som bral z dvoch stranok ktore mam ulozene spolu s tymi BIOSmi...
Valerius: aky BIOS si tam mal povodne - MCxxx/MExxx/MIxxx?
-
No to nevim, jakej sem tam mel puvodne.
Ja chtel novej bios kvuli velkymu HDD, tak sem najel na FIC stranky, stahnul bios a flashnul.
Ale ulozil sem si ten stary, pak sem ho nekde zasantrocil a vcera sem ho objevil(asi). Kazdopadne sem si ho pojmenoval po svem. No alespon uz nemusim resit, jakou verzi si tam nechat zapsat, vrznu tam ten stary.
-
2rainbow: kua
Ja mam na tom chipu napsano
winbond W83977TF-AW
no to je binec.
Ale jak rikam, diky fsem za rady, casem tam neco necham nahrat.
-
Ked mas ten povodny BIOS tak si ho niekam skopiruj a otvor ho programom MODBIN.
-
diky za vyborne info, dnes me to doslova zachranilo ... THX