Dnes bylo docela dost phpBB: Critical error
to je v pohode, ale co je tohle ?
Jednou se mi to objevilo :-)
Printable View
Dnes bylo docela dost phpBB: Critical error
to je v pohode, ale co je tohle ?
Jednou se mi to objevilo :-)
To je klasický výpadek databáze. Za chvili je to zas OKCitace:
Původně odeslal howard
nomalka taky se mi stava. tim bych to uzavrel....
Ale i ta silena chyba na celou stranku?
Je to zposobeno procistovanim fora moderatory. Bohuzel pri mazani vetsiho mnozstvi prispevku najednou databaze hazi tuto chybu.
alias phpBB sux klasicky :roll: :(Citace:
Původně odeslal Maxik
Dnes mi to v kuse pada:
bud stranka nie je dostupna, alebo vyhadzuje nejake hlasky ako banIP, a podobne
Taky mi to házelo ještě taky ban e-mail a ještě něco dalšího :-(Citace:
Původně odeslal Axel
Chyba byla v mysql serveru. Melo by byt jiz opraveno. Dalsi vypadky se tykaly nutne upravy HW stroje fora. Melo by to ted uz jit bez problemu. (mno ... :-) )
mno proste a jednoduse se to odjebalo a ja to pak dojebal ... uz to snad bude ok ... uz jen lehkej tuning :)
Pekne errory. Aspon jsem se dozvedel peknejch par SELECTu :-), jeste by me zajimal celej datovej model databaze. :-)
Priznam se, ze me trochu sokovalo to, ze pouzivate MySQL. Je to rozumne pro takoveto ucely? Vzdyt neumi ani hlidat reference. A jestli nahodou uz velikost db neprerostla schopnosti mysql?
Nevim tedy, jestli phpBB umi pracovat i s jinymi databazemi, ale zdal by se mi vhodnejsi PostgreSQL, ktery je take zadarmo.
Vyjadrenie naozaj hodne admina :o :roll:Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
COPY THAT :!:
sverazny admin... :lol:Citace:
Původně odeslal PiT
(taky me to zarazilo, ale radsi sem se k tomu nevyjadroval...)
no a IMHO je to zase v poradku, copak jsme tu nekde na urade abychom se tu museli vyjadrovat spisovne... doufam, ze kazdy pochopil, ze to Fox myslel ze srandy. Jinak by prece nebyla srandy, kdyby tu bylo same oficialni prohlaseni... sorry za OT.Citace:
Původně odeslal Warlord
SPISOVNE a SPROSTE su trosku odlisne pojmy...ci nie ??? SU tu nejake pravidla a platia pre kazdeho. Posledny post v tomto threade nech si to pan admin vysvetli ako chce :wink:Citace:
Původně odeslal Dominator
nemam zapotrebi cokoliv dal vysvetlovat ...
Jeezis co to tu resite, vzdyt to byla super hlaska. Vas to nekoho urazilo? To snad ne. Nereste to uz, vzdyt mame super adminy :-)
MySQL na to imo docela staci, problem je vpodstate jen ten ze jen samotna tabulka s postama ma 256MB index a na to nestacila pamet (bylo 0.5G ted je 1G).Citace:
Původně odeslal howard
jinak MySQL hlidat reference umi (v InnoDB) ale musi bejt ta tabulka transakcne navrzena, cimz afaik phpbb nedisponuje.
takze MySQL je zatim postacujici volba a prechod na postgres zatim nechystam (i kdyz po podivnem chovani mysql z posledni doby (operace vytuhla ve stavu "sending data" apod.) jsem to taky zvazoval).
IMHO by mel admin ctit pravidla ktera sam schvaluje... :roll:Citace:
Původně odeslal Dominator
Co se navazite do admina ? Nebyt jeho, tak forum neni ! Vubec si toho nevazite !Citace:
Původně odeslal Warlord
hm to je teda admin ked sposobi 12hodinovy vypadok svojou cinnostou .. som zvedavy kolko dalsich analnych alpinistov sa tu este objavi ..
Zatim si tu jediny :lol:Citace:
Původně odeslal SajmoN
Ty o tom vis neco vic, ze tvrdis toto?Citace:
Původně odeslal SajmoN
Nechte bejt na pokoji adminy! (Jsou tu jini uzivatele, ktery by zaslouzili *********)
Vsecko se muze jednou pojebat. Platite snad pravidelne mesicni poplatky za login na foru? Ne, je to zadarmo, nemate si proc stezovat. Zadnou penezni ztratu vam to nezpusobilo.
Penezni sice asi ne, ale jsou zde jedinci (a neni jich malo), kterym to zpusobilo tezkou psychickou ujmu. Jsou velice frustrovani z vypadku fora, protoze se nemaji moznost jinde seberalizovat a jsou na foru zavisli.Citace:
Původně odeslal howard