Zajimalo by mne, jak zavisi teplota na typu OC. Jako jestli bude stejna teplota kdyz dam treba 10 x 200 a 15 x 133. ??? Bude tam nejaky teplotni rozdil?
Printable View
Zajimalo by mne, jak zavisi teplota na typu OC. Jako jestli bude stejna teplota kdyz dam treba 10 x 200 a 15 x 133. ??? Bude tam nejaky teplotni rozdil?
Teplota je odvislá pouze od napětí Vcore a frekvence (a kupodivu na použitém chlazení :-) ), poměr násobič/FSB nehraje roli.
Mohu to z praxe potvrdit. 10x166 je na tom teplotně stejně jako 9x185.
Jo dela to +- 1-3 stupne celkem nic zajimaveho
Ja som sice neskusal porovnavat , ale myslim ze DORF tvrdil ze pri vyssom FSB je teplota vyssia (teda aby ste spravne pochopili ze teplota je vyssia ked sa taktuje cez FSB s nizsim nasobicom ako ked sa taktuje s vyssim nasobicom a nizsou FSB - oba pripady na rovnaku frekvenciu). Mozno ze sa fakt len zle pametam..
Ono asi teplotu CPU pak ovlivňuje chipset, který víc topí při vyšší FSB. Třeba pokud máš chipset s aktivním chladičem přesně pod soketem s CPU, tak ten teplý vzduch od chipsetu jde nahoru na CPU. Ale mně se to s vodníkem neprojevuje.
Třeba na 200 FSB jsem měl problémy s chipsetem - musel jsem na něj dát větrák (na 185 mám jen pasiv).
2Marty: je to dost mozne co si pisal. Chipset totiz topi a teplo ide smerom k CPU. Mozno som sa s Dorfom mylil..
Nemýlil - vždyť jsi psal že Dorf říkal že při vyšším FSB je toplota vyšší. Ale asi to hodně záleži na celý sestavě, kejsu, jak je větraná uvnitř, jakej chladič na CPU a jak to může ovlivňovat chipset.Citace:
Původně odeslal GABO
Zkrátka to záleží na okolnostech :wink:
Ma vubec cenu chladit aktivne chipset na moji desce (kt 133a)??? je tam cůler uz od nova a řve asi nejvic z celeho kompu :evil: jedu na tak +-150FSBCitace:
Původně odeslal Marty
Nemá... stačí ti tam pasiv. Já mám origoš epox pasivek (asi 8mm vysokej) a potřebuje to aktiv až od 190MHz, jinak se to seká.